A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

11 hangember Hollywoodból, akiknek érdemes volt megszólalni

2015. február 2., 9:00

Közelegve a 87. Oscar-díjátadóhoz benéztünk Hollywood torkába, hiszen valaha a színészet művészete kéz a kézben járt az előadói és énekesi képességgel. Nincs mit szépíteni, ma már kevés olyan színművész vagy filmsztár meri hallatni énekhangját is, akit zseniális színészi játékával és karakteres beszédhangjával a széles vászonról ismerünk.

Szerencsére még akad néhány igazi művész, akinek a mikrofon mögötti teljesítményért is szobrot (de minimum egy csillagot) adnánk, ők következnek alább.

1. Anna Kendrick

Az Alkonyat, az Egek ura és A hallgatás szabálya filmekből ismert 29 éves színésznő már két évvel ezelőtt tett egy lépést, hogy hangját is megmutassa, azonban a Pitch Perfect (Tökéletes hang) című filmje után énekesi ambícióról többet nem hallottunk. Kár lenne érte.

2. Hugh Jackman

A 46 éves, ausztrál színészről köztudott, hogy az színészet mellett, az éneklés szerelmese is. Legismertebb filmjeiben, mint az X-Menben vagy a Vasökölben még elképzelni sem tudtuk, hogy Jackman egy dalos pacsirta: a 2012-ben bemutatott A nyomorultak (Les Misérables) Jean Valjeanként a musical drámák nagyja lett.

3. Zoë Kravitz

Lenny Kravitz zenészi és Lisa Bonet színészi génjeiből jócskán örökölt 26 éves lány a modellkedéstől indulva mára tekintélyes filmográfiával büszkélkedhet, hangját pedig már a 2009-ben indult bandájával, az Elevator Fighttal is megmutatta. A lány új zenekarával, a Lolawolffal már egy albumot (Calm Down) is kidobott tavaly októberben.

4. Zooey Deschanel

Amerikai színésznő, énekesnő, dalszerző, zenész, modell. Több filmje főcímdalát is ő énekelte (Mi a manó, (500) Days of Summer), debütáló albuma a Volume One nagyszerű zenei projektjével, a She & Himmel adta ki. Deschanel egyébként jazzkabarékban is fellép, játszik billentyűs hangszereken, ütőhangszereken, bendzsón és ukulelén is.

5. David Bowie

A Földre pottyant ember (The Man Who Fell to Earth), Az éhség (The Hunger), Fantasztikus labirintus (Labyrinth), Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!, Mindenki a napra tör (Everbody loves sunshine), A tökéletes trükk (The Prestige) – csak néhány film Bowie színészi kalandozásaiból, amik épp olyan grandiózusak, mint hangja és zenéje.

6. Scarlett Johansson

Az 1998-as A suttogóval befutott Johansson énekesnői szárnypróbálkozásai már többször szelet kaptak (első zenei lemeze 2008-ban jelent meg Anywhere I Lay My Head címmel), míg végül Spike Jonze Her-jében (A nő),Samantha hangjával és Karen’O The Moon Songjának újragondolásával és feléneklésével ért révbe. Soha rosszabbat!

7. Jared Leto

Amikor éppen nem övtáskákat ad el és Oscar-díjat vesz át, a 30 Seconds To Mars frontembereként hangjával és fizimiskájával tinilányokat pisiltet be az összes európai zenei fesztiválon. Letonál minden adott a briliáns tehetség megmutatásához, bár ezzel változó színvonalon él.

8. Ewan McGregor

Akinek nem gyűlt könny a szemében a Moulin Rouge Your Song-jánál, az tényleg egy érzelmi analfabéta. Nem csak a műfaj szerelmeseinek ajánlott, hanem mindenkinek, aki nem hitt McGregor hangjában.

9. Nicole Kidman

Még mindig a Moulin Rouge, a másik tökéletes hangú főszereplővel a Come What May-ben. A viaszbábúként is tökéletes Kidman revütáncosként és énekesként is egy Oscar-jelöléssel kapott jutalmat a vörös függönyös alakításáért.

10. Anne Hathaway

Az Oscar-díjas amerikai színésznő tavaly mindenkit alaposan meglepett, amikor Jimmy Fallon esti műsorában a népszerű showmannel Brodway stílusban énekelte el Snoop Dogg, 50 Cent és Kendrick Lamar egy-egy szókimondó dalának átgondolását. A katarzis pedig nem maradt el.

11. Jennifer Lawrence

Utál énekelni, mégis a Billboardig vitte: Jennifer Lawrence az új Az éhezők viadala-részben fakadt dalra, és a The Hanging Tree máris a jelentősebb slágerlistákon debütált az elmúlt hetekben. “Nem szeretek emberek előtt énekelni. Ez szinte egyike a legnagyobb félelmeimnek. Sírtam is a forgatás napján. Elég kellemetlen volt.” – vallotta Lawrence az énekesi ambícióiról.

(via Nylon)

Lily Allen gyilkos és imádnivaló keretet ad a nyárnak
Már. 16., 9:00
10 felejthetetlen performansz az Oscar-gálákon
feb. 21., 19:30
Reblog-kész művészet a cyber generációnak – Dom Sebastian
feb. 17., 15:45