A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jön az igazi Zappa-film

2015. október 5., 20:30

Immár hivatalos, 2017-re várható a Frank Zappa életét feldolgozó, rendhagyó dokumentumfilm. A projektet forgatókönyvíróként és rendezőként a leginkább a nyolcvanas évek végi kétes filmszerepei révén ismertségre szert tevő Alex Winter jegyzi, a család teljes támogatását élvezve.

Zappa nagy

Alex Winter rendezi majd a hivatalos, Frank Zappa-dokumentumfilmet – számolt be róla a Dangerous Minds. Az oldal információ szerint Winter az első, aki a film ötletével sikeresen megnyerte magának az egész Zappa család támogatását. „Ezt a történetet nem lesz könnyű elmesélni, de bízunk benne, hogy Alex eléggé érti és megérti azt az összetett, sokoldalú embert, aki az apánk volt” – nyilatkozott a Varietynek a zenész egyik fia, Ahmed Zappa.

Érdekesség, hogy a forgatókönyvért is felelős Winter filmes munkássága jobbára a nyolcvanas évek végi The Lost Boysra és a Bill & Ted szériában való – Keanu Reeves-szel közös – szereplésre, valamint a Butthole Surfers méltán híres házi videójára korlátozódik. A Zappa-film az ígéretek szerint 2017-ben kerül majd a mozikba.