A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

40 éves a VHK, indul a jubileumi turné!

2015. április 2., 8:23

1975-ben pár magyar fiatal tudatalattija szétrepedt, és megszületett a Vágtázó Halottkémek. Szabad folyást engedtek a bennük rejlő őserőnek, és zabolázatlan hangorkánt szabadítottak a mit sem sejtő világra. Megjárták a hadak útját a rendszerváltás előtt és után is. Mindeközben egyre tudatosabbá váltak az eredendően ösztönös indíttatásaik, és ezek szellemében készítették pszichedelikus, földöntúli lemezeiket, és tartották immár legendás fellépéseiket itthon és külföldön egyaránt.

A kétezres évek elején egy időre megpihentek, majd új erőre kapva folytatták a vágtázást. Könyv és film is született a VHK-ról, és ma már akár az országimázs része is lehetne.

VHK (2)

40. születésnapjára már tavaly óta készül a zenekar, és a kerek évfordulóra való tekintettel útra is kel. Az első két koncertre április 3-án kerül sor Székesfehérváron, valamint április 4-én Békéscsabán. A székesfehérvári Fezen Klubban a Beat Dis, a Csabagyöngye Kulturális Központban pedig a Tűz-Kör Táltos Dobkör ágyaz majd meg a fékevesztett csűrdöngölésnek. A várhatóan izgalmas látványvilággal felturbózott fővárosi nagykoncert június 5-én lesz a Barba Negra Trackben, ahol a Sexepil vezeti majd fel Grandpierre Atillát és zenésztársait.

vhk-wp-247x375

„A Vágtázó Halottkémek több évtizedes története megismételhetetlen, zenéjük egyedi, üzenetük agynyitogató. A Vágtázó Halottkémek zenekar generációk számára jelentett mérföldkövet. Aki egyszer járt VHK-koncerten, többé már nem volt ugyanaz az ember. Nem is lehetett”

– olvasható az összes helyszínen kapható hivatalos „VHK-könyvben”, a Silenos kiadó által gondozott Pótolhatatlan Halhatatlanságban, amely a zenekar tagjainak az aktív részvételével készült, és olyan hírességek is megszólalnak benne, mint Henry Rollins és Jello Biafra. A szerző alaposan kivesézi a vad hőskorszakot, a hajmeresztő koncertélményeket, a Rituális Színház letaglózó és egyben felemelő előadásait, a szomorú feloszlást, a különböző utódzenekarokat, és a várva várt összeállást.
Aki pedig részt vesz majd a jubileumi koncerteken, részese lehet a nagybetűs jelennek, és maga írhatja tovább a könyvet.

Silenos kiadó | Könyv

Székesfehérvár koncert
Békéscsaba koncert
Budapest koncert

Szerző:
Címkék: , , ,
Manu Chao – Zene és szabadság
ápr. 27., 22:04
Muse – Az Univerzum lüktetése
Már. 15., 9:57
Green Day – Amerikai idióták és az új punkrobbanás
feb. 25., 23:01
James Hetfield – A Metallica farkasa
jan. 25., 9:49