A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

A Digitalism fergeteges bulival készül Budapestre

2018. június 10., 16:20

A hamburgi duó őrületes partyjairól ismert, és erről most mi is megbizonyosodhatunk: az indietronica hősei július 20-án élő fellépéssel érkeznek a Dürer Kertbe.

A Digitalism duó tagjai, Jens Moelle and Ismail “Isi” Tuefekci tulajdonképpen a véletlennek köszönhetik, hogy elkezdtek DJ-zni, mára azonban a világ összes jelentős fesztiválján felléptek. Isi és Jens története 2004-ben kezdődött, amikor is Jens délutánonként egy hamburgi lemezboltban dolgozott, Isi pedig rendszeres vendég volt náluk. Egy party előtt a meghívott DJ megbetegedett, a lemezbolt tulajdonosa pedig megkérte Jenst, hogy álljon be a DJ-pultba, ahová Isi is csatlakozott hozzá. Ahogy mondani szokás: a többi már történelem. A duó hamar azon kapta magát, hogy a DJ-zés mellett már maguk is számokat írnak. Később egy második világháborús bunker lett a bázisuk – a mai napig itt alkotnak –, a hamburgi őrült bulik híre pedig gyorsan terjedt. A francia Kitsuné lemezcég egyből le is akarta szerződtetni azokat a zseniket, akiknek a zenéjére asztalon táncoltak a párizsiak.

A Kitsuné a korszak meghatározó elektronikus zenei kiadójaként csapott le a rájuk, és 2007-ben jelentették meg debütáló Idealism című lemezüket, a turnén pedig máris a Daft Punkkal és a Soulwaxszal játszhattak. A Digitalism azóta több lemezt és EP-t kiadott, bejárták az egész világot, és szinte az összes jelentős fesztiválon játszottak, a Tomorrowlandtől kezdve a Coachellán át egészen a japáni Fuji Rockig. Nálunk is megfordultak már, a Balaton Soundon és az Akvárium Klubban.

Harmadik, Mirage című lemezük után kis időre pihenőt fújtak, hogy elvonuljanak hamburgi bunkerükbe. Legfrissebb anyagukat, a Zdar C1u6-ot – ami Zdarlight című gigaslágerükre utal – március végén jelentették meg, mi pedig július 20-án a Dürer Kertben tombolhatunk az indietronica legőrületebb párosára.

A 10 éves Dürer Kert és a New Beat bemutatja:
Digitalism – koncert
Időpont: 2018. július 20. 21.30
Helyszín: Dürer Kert

Elővétel

Facebook eseményoldal

Skunk Anansie: 25 éves jubileumi koncert nyáron a Barba Negra Trackben
feb. 20., 12:39
Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja
feb. 16., 23:21