A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Flaming Lips teljes David Bowie-feldolgozásműsora

2016. február 14., 12:07

Az elhunyt David Bowie előtt feldolgozásokkal tisztelgő sztárok (Madonna, Bruce Springsteen, Elton John, Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers, The National-, Afghan Whigs-, R.E.M.- és Wilco-tagok, az Arcade Fire házaspárja, a Sun Kil Moon és a Faith No More énekese, Amanda Palmer és Anna Calvi, Seal, Ewan McGregor és Gary Oldman stb.) sorában eddig a Flaming Lips produkálta a legkompaktabb előadás(oka)t: Wayne Coyne-ék már január 15-én is beillesztették egy koncertjükbe a Life On Mars?-t és a Starmant, de most hétvégén két Bowie-műsort is lenyomtak.

A veterán oklahomai pszichedelikus zenekar tagjai minden télen valami különleges előadással lépnek fel az amerikai síparadicsomban, Aspenben: John Lennon halálának 30. évfordulóján például a néhai Beatles-tag szerzeményeiből állítottak össze feldolgozásműsort, és most természetesen Bowie előtt is így tisztelegtek – főleg, hogy már éltében is többször játszottak az angol szupersztár számaiból, a Moonage Daydreamtől a Life On Mars?-on és az Under Pressure-ön át a legutóbbi sorlemezükre is felvett “Heroes”-ig és a tavaly Philip Glass-szel közösen előadott Warsawáig).

flaming-bowie-setlist

Wayne Coyne-ék most hétvégén két koncertet is adtak az aspeni Belly Up színpadán, február 12-én és 13-án is, és az elsőnek a Bowie-blokkjáról már már fel is került a netre a teljes felvétel, öt olyan feldolgozással, melyet korábban nem játszottak (Space Oddity, Ziggy Stardust, Fame, Golden Years, Ashes To Ashes) és két olyannal, melyet utoljára a kilencvenes évek elején (Five Years, The Man Who Sold The World). A 41 perces David Bowie-tribute a Flaming Lips-szakértő The Future Heart oldal YouTube-csatornáján látható:

Space Oddity
Life On Mars?
Five Years
Ziggy Stardust
Fame
The Man Who Sold The World
Golden Years
Ashes To Ashes

.
FRISSÍTÉS: a másnapi újrázáskor, február 13-án éjjel a Flaming Lips – a műsorból kivett The Man Who Sold The World helyett – a “Heroes” című Bowie-klasszikust is eljátszotta. . .

. . . és Wayne Coyne kis beszéddel is megemlékezett az elhunyt énekesről!

.
felkészülés a Bowie-műsorra a próbateremben:

.
álljon itt a Neon Indian társaságában készített Is David Bowie Dying?? (David Bowie a halálán van?) című dal is, mely a 2011-es The Flaming Lips with Neon Indian EP-re és a 2012-es The Flaming Lips And Heady Fwends albumra is felkerült, de Bowie meglepetésszerű 2013 januári visszatérése után Wayne Coyne-ék többé már nem játszották koncertjeiken:

Take your golden tooth, try to throw it to the moon
Take your mouth and scream whistle wasted in your dreams
Take your eyes and leave, one for love and one for me
Take your ears, they must be filled with tons of meteoric dust

At the mountain you scream, now the fountain reveals
Has filled you up and made you whole
Goodbye, goodbye…

Take your legs and run into the death-rays of the sun

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13