A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

A Glass Animals-fiúk Yeah Yeah Yeahs- és Erykah Badu-feldolgozása

2015. augusztus 5., 17:02

Az idén Magyarországon kétszer is fellépő – a budapesti Akvárium Klubban adott nagy sikerű márciusi koncert után augusztus 21-re Zamárdiba, a Strand fesztiválra is bejelentkező – oxfordi Glass Animals tagjai hétvégén a New York-i Central Parkban játszanak, és ennek örömére pár perce közzétettek egy különleges új felvételt, melyben a keleti parti megapolisz két jellemző hangzását, a Yeah Yeah Yeahs punkos indie rockját és Erykah Badu hiphop/neo-soulját gyúrták egybe a két előadó egy-egy dalának közös mashup-feldolgozásában.

A Yeah Yeah Yeahs trió 2006-os Show Your Bones című nagylemezének slágere, a Gold Lion köré az R&B-rajongó angol fiúk a zenei körítést Erykah Badu 2008-as New Amerykah Part One (4th World War) albumának The Healer című számából vették (ami egy másik New York-i együttes, a Dead Prez rapduó Hip Hop című 1999-es himnuszára is visszautal). A hibrid kompozíció a mashup hagyományok szerint játékos új címet is kapott: a Gold Lionból a frissítő hangzású Gold Lime lett, és már a mellékelt borítóképtől is összefuthat a nyál a szánkban.

a Yeah Yeah Yeahs és a Gold Lion klipje 2006-ból:

Erykah Badu 2008-as The Healer című dala, melyet Madlib produceri segédletével készített és a 2006-ban elhunyt J Dilla emlékének ajánlott:

it’s bigger than hip hop” – a Dead Prez duó a Hip Hop című 1999-es slágerrel:

Liz Phair: Good Side – új dal a tíz év után érkező visszatérő albumról
okt. 13., 12:12
St. Vincent: New York (Nina Kraviz Vocal Mix) – a MASSEDUCTION Rewired remixalbumról
okt. 12., 10:55
Luke Evans: Love Is A Battlefield – a walesi filmsztár albumának Budapesten forgatott klipje
okt. 11., 11:44
Lana Del Rey, Weyes Blood & Zella Day: For Free – Joni Mitchell-feldolgozás
okt. 10., 16:44