A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Glass Animals-fiúk Yeah Yeah Yeahs- és Erykah Badu-feldolgozása

2015. augusztus 5., 17:02

Az idén Magyarországon kétszer is fellépő – a budapesti Akvárium Klubban adott nagy sikerű márciusi koncert után augusztus 21-re Zamárdiba, a Strand fesztiválra is bejelentkező – oxfordi Glass Animals tagjai hétvégén a New York-i Central Parkban játszanak, és ennek örömére pár perce közzétettek egy különleges új felvételt, melyben a keleti parti megapolisz két jellemző hangzását, a Yeah Yeah Yeahs punkos indie rockját és Erykah Badu hiphop/neo-soulját gyúrták egybe a két előadó egy-egy dalának közös mashup-feldolgozásában.

A Yeah Yeah Yeahs trió 2006-os Show Your Bones című nagylemezének slágere, a Gold Lion köré az R&B-rajongó angol fiúk a zenei körítést Erykah Badu 2008-as New Amerykah Part One (4th World War) albumának The Healer című számából vették (ami egy másik New York-i együttes, a Dead Prez rapduó Hip Hop című 1999-es himnuszára is visszautal). A hibrid kompozíció a mashup hagyományok szerint játékos új címet is kapott: a Gold Lionból a frissítő hangzású Gold Lime lett, és már a mellékelt borítóképtől is összefuthat a nyál a szánkban.

a Yeah Yeah Yeahs és a Gold Lion klipje 2006-ból:

Erykah Badu 2008-as The Healer dala, melyet Madlib produceri segédletével vett fel és a 2006-ban elhunyt J Dilla emlékének ajánlott:

it’s bigger than hip hop” – a Dead Prez duó a Hip Hop című 1999-es slágerrel:

Anohni: It’s All Over Now, Baby Blue / Be My Husband – kislemez Bob Dylan- és Nina Simone-dalokkal
aug. 3., 18:50
Mina Tindle feat. Sufjan Stevens: Give A Little Love – a National vokalistanőjének új albumáról
aug. 2., 19:55
Travis Barker & Run The Jewels: Forever – a rapduó közös dala a Blink-182 dobosával
aug. 1., 23:44
Róisín Murphy: Something More – a Moloko-díva új Róisín Machine albumáról
Júl. 31., 14:36