A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Merry Christmas, Mr. Fields – karácsonyi film/videoalbum a Passion Pit frontemberétől

2016. december 13., 7:20

Az 1987-es születésű amerikai dalszerző-szintis-énekes Michael Angelakos tavaly adta ki Passion Pit nevű indie pop projektjének harmadik albumát (Kindred), de mellette társszerező-producere volt Ryn Weaver énekesnő teljes The Fool debütlemezének és a francia electro-house producer Madeonnal is készített egy közös táncdalt (Pay No Mind). Idén a Classixx nevű Los Angeles-i DJ-producer duó egyik számában tűnt fel (Safe Inside), az új Szellemirtók filmhez Mark Ronsonnal rögzített betétdalt (Get Ghost), december 16-ra pedig bejelentett egy karácsonyi témájú meglepetés-videoalbumot is Merry Christmas Mr. Fields címmel. FRISSÍTÉS: karácsonyra a teljes 45 perces musical filmet ingyen elérhetővé tették a YouTube-on!

Az évek óta súlyos depresszióval küzdő Angelakos két év házasság után tavalyi válása idején tisztázta magában és vállalta fel homoszexuális identitását (coming outjára épp a meleg sztáríró Bret Easton Ellis podcast műsorában kerített sort), de töretlen kreativitásával továbbra is képes vívódásait himnikus popzenévé alakítani. A Merry Christmas Mr. Fields saját meghatározása szerint egy második világháborús karácsonyi musical, melynek zeneanyagát az előző évtizedben működő New York-i Harlem Shakes indie rock együttes dobosaként és a Thunder & Lightning projekt dalszerző-producer-zongorista-énekeseként ismert Brent Katz társaságában rögzítette, a vizuális kíséretet pedig az alábbi képen látható New York-i fotós-videorendezőnő Hana Haley forgatta hozzá. Az alkotók a produkció teljes bevételét jótékony célra ajánlották fel, a New York állambeli Buffalóban működő Nichols School művészeti tagozatát támogatják vele.

Az albumbejelentéshez közzétett első beharangozó dal, a Stained Glass Windows gyerekcsapattal forgatott klipje:

FRISSÍTÉS: karácsony hetében a teljes 45 perces film felkerült a YouTube-ra!

.
a számlista és az albumborító:

Merry Christmas Mr. Fields (2016)

Overture
Meet Me at Daphne’s
Evergreen
Weather The Storm
Permission To Audition
Footprints In The Snow
December To Remember
O Holy Night
Stained Glass Windows
Answer Me, Harry
And Never Be Afraid
Wake Up, It’s Christmas
Christmas In Your Arms
Merry Christmas, Mr. Fields
Stained Glass Windows (End Credits)

.
ráadásként álljon itt Michael Angelakos két legutóbbi elektropop kollaborációja is, a Classixx duó Faraway Reach című második albumára készített Safe Inside júniusból. . .

. . . és a már Brent Katz társszerzői közreműködésével készült Get Ghost, mely a Passion Pit, a sztárproducer Mark Ronson és a rapper A$AP Ferg kollaborációjaként jelent meg a Szellemirtók júliusi filmzenelemezén:

Elvis Costello & Iggy Pop: No Flag (en français) – francia nyelvű közös szám
dec. 3., 19:43
Deftones: Teenager (Robert Smith Remix) – a Cure-főnök a Black Stallion remixalbumon
dec. 3., 12:19
Thom Yorke, Burial & Four Tet: Her Revolution/His Rope – újabb kétszámos maxi egy évtized után
dec. 2., 17:58
Texas & Wu-Tang Clan: Hi – a skót zenekar és az amerikai rapperek új kollaborációja 22 év után
dec. 2., 5:28