A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Pink Floyd dobosa, Nick Mason, LP és Marcus Miller a Budapest Parkban!

2020. február 19., 15:43

A már eddig is hihetetlenül színes, stílusokon átívelő nemzetközi line-upot felvonultató, alig több mint két hónap múlva nyitó Budapest Park három újabb ágyút dörrentett el. Június 22-én a Pink Floyd mindenkori dobosának zenekara, a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets a Pink Floyd korai időszakának dalaival érkezik Budapestre; július 8-án, két évvel káprázatos első hazai, Parkban adott koncertje után tér vissza LP; július 15-én pedig a jazzlegenda Marcus Millert láthatjuk.

Nick Mason a Pink Floyd indulása óta dobolt a zenekarban, de nem csak alapítótag: ő az egyetlen, aki a Pink Floyd összes lemezén közreműködött. Mindemellett fontos szerepet töltött be a dalszerzésben is: nevéhez (részben) olyan klasszikus dalok fűződnek, mint az Echoes, a Time, a Careful With That Axe, az Eugene vagy a One of These Days.

2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű zenekarát, mely a korai Pink Floyd szellemiségét idézi meg az Echoes elnevezésű turnén, ebben pedig olyan neves zenésztársak vesznek részt, mint a Spandau Ballet énekese, Gary Kemp, vagy a basszusgitáros, Guy Pratt, aki olyan előadókkal zenélt együtt, mint Madonna, Michael Jackson vagy Iggy Pop. A Pink Floyd kezdeti munkásságát bemutató szupergroup június 22-én a Parkban olyan dalokkal is készül, amiket élőben korábban sohasem hallhattunk a legendás zenekartól.

2018-as Parkos debütálását követően újra önálló koncerttel tér hazánkba LP, azaz Laura Pergolizzi, aki Lost On You című slágerével és őszinte, szeretetteljes dalaival hódította meg a közönséget. “Amikor a kezembe veszem a mikrofont és énekelni kezdek, azt érzem, az érzelmek a szívemből közvetlenül a számba áramlanak. Legyen szó egy szomorú balladáról vagy egy pophimnuszról, mind ugyanarról a helyről jönnek.” A karizmatikus énekesnő kivételes tehetség – erről tesz tanúbizonyságot az, hogy olyan előadóknak írt dalokat, mint Cher, Rihanna, Rita Ora vagy Christina Aguilera. Néhány korábbi próbálkozás után egy fájdalmas szakítás élményét öntötte dalokba, és megszületett az azonnal a rádiós és lemezeladási listákat meghódító, áttörést hozó Lost On You című lemez, amit 2018-ban egy újabb, Heart To Mouth című anyag követett. A különleges orgánumával, egyedi hangulatú popdalaival és persze védjegyének számító ukulelés hangszerelésével sikeressé vált LP július 8-án tér vissza a Budapest Park színpadára.

Július 15-én szintén egy visszatérőt köszönhetünk a Park színpadán: Marcus Miller igazi jazzlegenda, aki olyanokkal zenélt együtt, mint Herbie Hancock vagy Miles Davis. A brooklyni születésű multiinstrumentalista géniusz session zenészként és producerként kezdte karrierjét, és olyan előadók lemezén működött közre, mint Beyoncé, Elton John vagy Frank Sinatra.

Marcus Miller számos Grammy-díj tulajdonosa és még ennél is többször jelölték, mind producerként, mind zenészként, de nevéhez jó néhány filmzene is kötődik. Legutóbb 2018-ban jelentkezett egy nagysikerű, a közönség és a szakma által is nagyrabecsült – szintén Grammy-re jelölt – önálló albummal, a Laid Backkel, amelyről szintén biztosan hoz majd dalokat a Budapest Parkba.

A kilencedik szezonjára készülő Park tehát ezúttal is erős nemzetközi felhozatallal várja a látogatókat; roppant színes, szinte minden stílust lefedő kínálattal vág neki a következő évadnak.

06.22 – Nick Mason’s Saucerful Of Secrets: Facebook-esemény

07.08. – LP: Facebook-esemény

07.15. – Marcus Miller: Facebook-esemény