A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Radiohead-frontember Thom Yorke is előállt egy meglepetésdallal

2014. december 26., 17:09

Az előző napokban a National együttes és az Arcade Fire-tag Will Butler is közzétettek karácsonyi dalokat, pár perce pedig a Radiohead-vezér Thom Yorke is előállt egy meglepetésszámmal. Így az oxfordi zenekarból a szólóalbumot kiadó Philip Selway dobos és a filmzenét készítő Jonny Greenwood gitáros után a frontember is kap külön cikket itt az év végére!

Phil Selway dalszerző-előadóként jegyzett Weatherhouse című második szólóalbumának pazar klipjei (Coming Up For Air, Around Again), illetve a Jonny Greenwood friss kortárs zenei szerzeménye és az Inherent Vice filmzenelemezéhez hajdani Supergrass-tagokkal felvett kiadatan Radiohead-szám (Spooks) után nézzük tehát Thom Yorke idei produkcióját is! A zenekar gitáros-énekese (aki tavaly Atoms For Peace nevű szupergruppjával is csinált egy albumot és egy turnét) szólóban az experimentális elektronika híve, és a 2006-os The Eraser után idén szeptemberben BitTorrenten megjelentetett második albuma, a Tomorrow’s Modern Boxes is ebbe a kategóriába tartozott. A BitTorrenten az idei év legnagyobb példányszámú legális letöltését produkáló albumot a különféle zenemegjelentetési formákkal kísérletező Radiohead-vezér mától a Bandcamp oldalán is elérhetővé tette, sőt rögtön itt debütált ráadásként a Youwouldn’tlikemewhenI’mangry (kb. Nem szeretnél engem dühösen látni) című vadonatúj dala is!

a teljes Tomorrow’s Modern Boxes lemezanyag itt hallható:

hivatalos videoklip Thom Yorke albumának A Brain In A Bottle című nyitódalához:

amúgy a Radiohead az utóbbi hetekben már komolyan elkezdett a következő lemezanyagán dolgozni, amint ezt Nigel Godrich producer Thomot és Jonnyt stúdiózás közben mutató december eleji fotója is jelzi:

radiohead-studio2014a

Inara George feat. Dave Grohl: Sex In Cars – duett a Foo Fighters-főnökkel
aug. 7., 18:32
SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres: Impact – a brit producer, a svéd díva és az amerikai rapper diszkódala
aug. 6., 7:02
Beabadoobee: Sorry + Care – klipdalok a brit gitáros-énekesnő Fake It Flowers debütalbuma elé
aug. 5., 22:49
Kelly Lee Owens feat. John Cale: Corner Of My Sky – közös szám a Velvet Underground alapítójával
aug. 5., 9:44