A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Veils fellépése és Dean Hurley aláfestő zenéi a Twin Peaks sorozatban

2017. augusztus 21., 8:27

A David Lynch-féle Twin Peaks sorozat negyedszázad után visszatérő idei szezonjának koncertjelenet-fellépői (Chromatics, The Cactus Blossoms, Au Revoir Simone, Trouble, Sharon Van Etten, Nine Inch Nails, Hudson Mohawke, Rebekah Del Rio, Moby, James Marshall, Lissie) közt a mai epizódban került sorra az angol dalszerző-gitáros-énekes Finn Andrews, aki The Veils nevű pop noir zenekara élén a Run The Jewels-tag El-P közreműködésével készült – és emlékezetes horrorklipet is kapó – Axolotl című dalt adja elő a tavalyi Total Depravity albumról (melyen Lynch zenei jobbkeze, Dean Hurley is besegített).

A rendező filmjeinek zenei szerkesztőjeként és lemezeinek társszerző-hangmérnök-producer-zenésztársaként ismert Hurley a Veils-album In The Nightfall című dalán dolgozott Finn-nel, de más számokat is mutatott Lynchnek a zenekar készülő lemezéről, és amikor az Axolotl keverése megérkezett, az azonnal fellelkesítette a rendezőt („mintha Gene Vincent egy hiphop producerrel dolgozott volna!”), és így el is dőlt, hogy ez a dal is bekerül a Bang Bang Bar műsorába.

A 15. epizódban, melyben a ZZ Top-féle Sharp Dressed Man és Otis Redding I’ve Been Loving You Too Longjának koncertverziója is elhangzik felvételről, a záró koncertjelenetben a gitáros-énekes Finn Andrewst a Veilsből csak két tag, a basszistalány Sophia Burn és a fenti fotókon is látható billentyűs Uberto Rapisardi kíséri.

.
az Axolotl című dal Tu Neill rendező tavalyi horrorklipjével. . .

. . .és élőben a teljes zenekarral egy novemberi KEXP-rádiófellépésen:

.
Dean Hurley egy mai KEXP-rádióadásban az új Twin Peaks epizódba került számokról és a Veils közreműködéséről mesél:

Dean Hurley augusztus 6-án megjelent Anthology Resource Vol. 1: △△ albuma, melyre az új Twin Peak sorozathoz készített instrumentális ambient aláfestő zenéit gyűjtötte egybe:

ráadásként itt a Slow 30’s Room című Hurley/Lynch-kompozíció is a 8. részből:

Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59
Gerard Way: Here Comes The End – a My Chemical Romance-vezér The Umbrella Academy-betétdala
Júl. 9., 6:42