A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Pussy Riot, a Pulp énekese és sokan mások a Vice magazin születésnapi koncertjén

2014. december 12., 9:36

A Vice magazin a 20. születésnapját december 5-én egy New York-i szuperkoncerttel ünnepelte, olyan fellépőkkel, mint a Pussy Riot, Scarlett Johansson, Jonah Hill, a Pulp-frontember Jarvis Cocker, a Chromeo, a Black Lips és a Yeah Yeah Yeahs tagjai. A Vice múlt éjszaka végre elkezdte közzétenni a jó minőségű hivatalos videókat.

A brooklyni Duggal Greenhouse-ban zajlott rendezvény alkalmi kísérőzenekarát – mely a fenti képen a Pussy Riot-lányok társaságában látható – olyan jeles zenészek alkották, mint a Yeah Yeah Yeahs-gitáros Nick Zinner, a Raconteursből és a Dead Weatherből ismert szemüveges basszista Jack Lawrence, a Damon Albarn-koncerteken doboló fekete Pauli PSM, billentyűsként pedig a Miike Snow-frontember Andrew Wyatt. A műsorvezető-konferanszié Andrew W.K. volt, aki persze nyitásként rögtön elénekelte Party Hard című bulihimnuszát, majd jött a főleg feldolgozásokból álló program, melynek egy rövid punk, rap és metál blokk után olyan sztárjai voltak mint a New Order-klasszikust éneklő Scarlett Johannsson, a Drake-számot reppelő Jonah Hill, az épp New York-i stúdiófelvételeken dolgozó Pussy Riot-lányok, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina (akik helyett egy barátnőjük, a szibériai Jack Wood együttes frontleánya, Szása Klokova énekelte el a Deceptacon című című Le Tigre-dalt) és persze Jarvis Cocker (aki Jennifer Rush 1984-es slágerét, az egy évtizeddel később Céline Dion által még híresebbé tett The Power Of Love-ot a maga viccesen teátrális módján dalolta el). A Vice elsőként ez utóbbi két videót tette közzé jó minőségben – de frissítésként bekerül majd alájuk a többi is, ahogy sorra érkeznek, tehát érdemes lesz a következő napokban rendszeresen visszalátogatni ebbe a cikkbe.

Mása véleményt nyilvánít az Eric Garner-ügyben, Nádja az 1970-es Kent State University-mészárlásról szóló Ohio című Neil Young-szerzeményből énekel egy sort, Szása meg punkoskodik egy jót a remek Le Tigre-feldolgozással:

amíg a további hivatalos videókra várunk, itt van pár rosszabb minőségű részlet Jonah Hill és Scarlett Johanson fellépéséből:

vice-scarlett

lista a koncert fellépőiről (a végén Nicki Minaj szerencsére nem jelent meg, de sajnos Mike D sem) és a dalokról:

vice-setlist

vice-performers

.
FRISSÍTÉS: 2015. január 22-én megérkezett a hivatalos koncertvideó Jarvis Cocker fellépésének másik számával, a Sham 69-féle If The Kids Are United feldolgozásával

és a Pavement-frontember Stephen Malkmus fellépése a Remedy című 1992-es Black Crowes-sláger előadásával:

A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45
King Gizzard & The Lizard Wizard: Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write) – videoklip
jan. 7., 13:01