A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

AC/DC-koncert lesz májusban Bécsben és Prágában (Budapesten nem)

2015. december 15., 13:29

Az AC/DC a mai napon jelentette be a tavalyi Rock Or Bust albumhoz tartozó világturnéjának 2016-os európai szakaszát, melyen egy bécsi (Ernst Happel Stadion, május 19.) és egy prágai dátum is szerepel (Letňany Repülőtér, május 22.), de magyar koncert sajnos nem (ha még emlékszünk, a veterán ausztrál hard rock zenekar legutóbb 2009 márciusában lépett fel nálunk, a Budapest Sportarénában). A teljes turnészakasz listája pár perce került fel az AC/DC holnapjára.

Az aktuális felállásban a három stabil tag – a szólógitáros Angus Young, az énekes Brian Johnson és a basszista Cliff Williams – a súlyos betegsége miatt távozott Malcolm Young ritmusgitáros és a csúnya rendőrségi/bírósági eljárásokba keveredett Phil Rudd dobos nélkül turnézik: az előbbi helyett unokaöccse, Stevie Young penget, míg a dobokhoz a kopasz Chris Slade tért vissza, aki már 1989-1994 közt is játszott az együttesben.

Érdekesség, hogy az AC/DC tavaly májusban már fellépett a Red Bull Ringen egy stájerországi kisváros mellett, ahol Ausztria történetének legnagyobb koncertjét adta 115 ezer nézővel, de most ismét visszatér az osztrákokhoz, míg mi magyarok megint hoppon maradunk. A bécsi fellépésre pénteken reggel 9-től lehet jegyet venni, a prágaira viszont már holnap reggel 8-tól:
http://www.acdc.com/tour

acdc-tour16eu

a Rock The Blues Away című legutóbbi AC/DC-klip idén márciusból, már az aktuális turnéfelállással:

a Rock Or Bust album és turné címadó dala még tavalyról:

Szerző:
Címkék:
Anohni: It’s All Over Now, Baby Blue / Be My Husband – kislemez Bob Dylan- és Nina Simone-dalokkal
aug. 3., 18:50
Mina Tindle feat. Sufjan Stevens: Give A Little Love – a National vokalistanőjének új albumáról
aug. 2., 19:55
Travis Barker & Run The Jewels: Forever – a rapduó közös dala a Blink-182 dobosával
aug. 1., 23:44
Róisín Murphy: Something More – a Moloko-díva új Róisín Machine albumáról
Júl. 31., 14:36