A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Adele: Hello – videoklip az új album első számához +FRISSÍTÉS: a dal élő előadása!

2015. október 23., 9:04

A több mint 30 millió eladott példánnyal a XXI. század legsikeresebb zenei kiadványává lett 21 című második albuma után több mint négy (Skyfall című James Bond betétdala után több mint három) évvel Adele visszatért: az angol dalszerző-énekesnő 25 című új albuma november 20-án jelenik meg, de a Hello című első szám pár perce már megérkezett a klipjével együtt.

Adele az előző lemezén már bevált Paul Epworth és Ryan Tedder mellett most olyan további társszerzőkkel, illetve producerekkel is együtt dolgozott, mint Danger Mouse, a svéd Shellback és Max Martin, Bruno Mars, Tobias Jesso Jr. vagy Greg Kurstin, akivel a Hello című nyitódal is készült. A 27 éves énekesnő visszatérő számának videóját a francia-kanadai rendezőzseni, a 26 éves korára már öt sokszoros díjnyertes nagyjátékfilmen (Megöltem anyámat, Képzelt szerelmek, Így is, úgy is Laurence, Tom a farmon, Mommy) túl lévő Xavier Dolan forgatta, aki a francia Indochine együttesnek két éve készített College Boy mellett most rendezett másodszor videoklipet.

Adele visszatérésének beharangozó reklámja október 18-án a tévében:

.
A még 19 évesen megjelentetett 19 című debütálása után a 21 album egy szerelmi csalódásból született, egy szakítás lemeze volt, míg a címével élete újabb fordulópontjára utaló 25 albumom Adele kibékül. . . önmagával – ahogy azt október 21-én közzétett alábbi levelében is írja:

adele-25letter

.
az új album borítója és számlistája a deluxe kiadás bónuszdalaival együtt:

Adele: 25 (2015)

Hello
Send My Love (To Your New Lover)
I Miss You
When We Were Young
Remedy
Water Under The Bridge
River Lea
Love In The Dark
Million Years Ago
All I Ask
Sweetest Devotion

+
Can’t Let Go
Lay Me Down
Why Do You Love Me

adele-25

.
FRISSÍTÉS: a Hello című dalt a nagyközönség élő előadásban először november 7-én éjszaka hallhatta és láthatta a francia NRJ Music Awards egyenes adásban közvetített cannes-i gáláján!

The Vaccines: Headphones Baby – klipdal az ötödik album felvezetéseként
máj. 14., 20:45
Manic Street Preachers: Orwellian – az új The Ultra Vivid Lament albumról
máj. 14., 9:10
Leon Bridges: Motorbike – klip Anderson .Paak rendezésében az új Gold-Diggers Sound albumhoz
máj. 14., 7:40
The Go! Team – klipdalok az új Get Up Sequences Part One albumról
máj. 13., 20:53