A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Alexis Taylor: Beautiful Thing – videoklip a Hot Chip frontemberének új albuma elé

2018. február 21., 10:50

A Hot Chip angol elektropop zenekar legutóbb 2015-ben jelentkezett Why Make Sense? című hatodik sorlemeze klipsorozatának (Huarache Lights, Need You Now, Started Right) megtoldásaként egy Bruce Springsteen/LCD Soundsystem-átdolgozással (Dancing In The Dark), de a szemüveges frontember Alexis Taylor azóta is minden évben kiad egy albumot: a balladás puritán 2016-os Piano és az azt vendéghangszerelésekkel kiegészítő 2017-es Listen With(out) Piano után a 2018. április 20-ra bejelentett Beautiful Thinget egy táncdallal vezeti fel.

A Hot Chip másik énekesével, a szólóban is és The 2 Bears nevű duóprojektje élén is a klubokat becélzó mackós kinézetű Joe Goddarddal szemben a drogmentesen élő Taylor inkább a dalszerzői részre koncentrál, és ez az anyazenekarának irányától nagyon eltérő szólóanyagain is jól hallatszott: „egyedül nem igazán tudom, hogyan kell tánczenét csinálni, nem hinném, hogy jó vagyok benne” – nyilatkozta másfél éve. Most a negyedik sorlemezén mégis megpróbálkozik vele, és ehhez – az egyik számban besegítő Goddard mellett – szólókarrierje során először egy külső producert is felkért, nem is akárkit: a Mo’ Wax és DFA kiadóknak, illetve az UNKLE-nak az egykori alapítótársa, Tim Goldsworthy korábban olyanok mellett producerkedett, mint David Holmes, a Rapture, a Hercules & Love Affair, a Cut Copy vagy a Massive Attack.

Alexis Taylor a kedvenc zongoráján house-os témát játszva indul a diszkóba a Beautiful Thing címadó dalával, melyhez Edwin Burdis rendezett klipet:

.
az album két borítóveziója és számlistája a dekuxe kiadás bónuszdalaival:

Alexis Taylor: Beautiful Thing (2018)

Dreaming Another Life
Beautiful Thing
Deep Cut
Roll on Blank Tapes
Suspicious Of Me
A Hit Song
Oh Baby
There’s Nothing To Hide
I Feel You
Out Of Time

Distance Between Us
Moral Dream
2/15

.
Alexis Taylor legutóbbi klipje, a másfél éve készült So Much Further To Go. . .

. . .a legutóbbi szólóalbuma, a 2016-os Piano. . .

. . .és az azt felkért vendégek hangszerelésével kiegészítő 2017-es Listen With(out) Piano, az eredeti anyaggal együtt is és külön is:

Alison Mosshart: Rise – szólódal és videoklip a Kills és a Dead Weather énekesnőjétől
ápr. 9., 21:22
Gorillaz feat. Peter Hook & Georgia: Aries – dal az ex-Joy Division/New Order-basszistával
ápr. 9., 16:59
EOB: Cloak Of The Night – a Radiohead-gitáros Ed O’Brien és Laura Marling duettje
ápr. 9., 15:03
Stefan from PUP: Waiting For Something To Happen – karanténdal kanadai punk-rockerektől
ápr. 8., 23:58