A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Alt-J – akusztikus gitáros minikoncert vonóskísérettel + elektromos fellépés fúvóskísérettel

2017. április 25., 12:04

Az Alt-J együttes a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-zal jutalmazott 2012-es An Awesome Wave és a 2014-es This Is All Yours után 2017. június 9-én jelenteti meg Relaxer című harmadik nagylemezét, melyről a Wolf Alice gitáros-énekesnőjével felvett 3WW klipdal és az In Cold Blood mellett egyelőre még nem hallhattuk több beharangozó számot – élőben sem, mivelhogy a gitáros-énekes Joe Newman, a billentyűs-énekes Gus Unger-Hamilton és a dobos Thom Green idén még nem adtak teljes koncertet, csak pár amerikai tévé- és rádiófellépést. Ezek egyike volt az NPR rádióhálózat washingtoni irodájának könyvespolcai előtt tartott múlt heti Tiny Desk Concert, ahol alkalmi vonóskísérettel játszottak különleges akusztikus gitáros műsort.

Az Alt-J már 2012-ben is adott egy ilyen intim Tiny Desk Concertet, akkor még négytagú rockfelállásban, de a szervezők most valami eltérő dolgot kértek Joe-éktól, és némi közös ötletelés után leszerveztek nekik pár amerikai zenészt, egy csellistát és két hegedűst, akik a zenekar hangszerelő barátjától, Will Gardnertől kapott kottákból készültek a közös előadásra. Az angol zenészek és alkalmi amerikai vonósszekciójuk a fellépés reggelén találkoztak, és néhány órányi gyakorlás után az alábbi kis műsort adták – a négyszámos programban a közelgő új album két kislemezdala (3WW, In Cold Blood) után két régebbi szerzemény, a 2014-es Warm Foothills és a 2012-es debütalbumról való Taro is elhangzott.

.
mutatóba itt az előző NPR-minikoncertjük is 2012-ből, még az eredeti négytagú felállásban (az időközben kilépett basszusgitáros Gwil Sainsbury társaságában) az első album Tessellate, Something Good és Matilda című dalaival:

.
az Alt-J a múlt heti washingtoni Tiny Desk Concert másnapján, április 18-án New Yorkban a Roots-dobos Questlove-val és egy fúvószekcióval adta elő az In Cold Blood című dalt a Jimmy Fallon-féle The Tonight Show-ban. . .

. . . ahol a tagok mostanában hallgatott kedvenc zenéikről is meséltek:

.
az új album számsorrendje és borítója:

Alt-J: Relaxer (2017)

01. 3WW
02. In Cold Blood
03. House of the Rising Sun
04. Hit Me Like That Snare
05. Deadcrush
06. Adeline
07. Last Year
08. Pleader

Inara George feat. Dave Grohl: Sex In Cars – duett a Foo Fighters-főnökkel
aug. 7., 18:32
SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres: Impact – a brit producer, a svéd díva és az amerikai rapper diszkódala
aug. 6., 7:02
Beabadoobee: Sorry + Care – klipdalok a brit gitáros-énekesnő Fake It Flowers debütalbuma elé
aug. 5., 22:49
Kelly Lee Owens feat. John Cale: Corner Of My Sky – közös szám a Velvet Underground alapítójával
aug. 5., 9:44