A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Amanda Palmer: Piano Is Evil – zongorás szólólemez a Theatre Is Evil albumból + mindkettőhöz klip

2017. augusztus 2., 9:27

Az amerikai zongorista-énekesnő Amanda Palmer – a tavalyi év nagy zenészhalottai, David Bowie (Strung Out In Heaven), Prince (Purple Rain) és Leonard Cohen (Everybody Knows) előtti tisztelgések mellett – 2016-ban három teljes albumot is rögzített: az apjával felvett You Got Me Singing feldolgozáslemez és a Legendary Pink Dots frontemberével közös I Can Spin A Rainbow anyaga után ősszel a rockos 2012-es Theatre Is Evil sikeralbum egyetlen zongorával újrajátszott verzióját is elkészítette Piano Is Evil címmel. Az eddig a Patreon internetes tagsági platformon és a koncerteken limitált kiadásban terjesztett lemezt csak most hozta hivatalos kereskedelmi forgalomba és tette ingyen meghallgathatóvá – és az album mindkét verziójához bemutatott egy-egy friss klipet is.

A maga idejében világrekordnak számító milliós Kickstarter-támogatásból teljes rockzenekari felállásban és gazdag hangszereléssel felvett Theatre Is Evil című Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra-album körül óriási volt a felhajtás, a Budapestre is eljutó turné nagy őrület volt, de a 2015-ös év – első gyermekének születése és egyik legjobb barátjának halála – után sok mindent átértékelő művésznő szeretett volna egy ebból az anyagból egy olyan verziót is, ami a dalszerzői kvalitásait emeli ki. Az album szerzeményi eredetileg is egyetlen zongorával íródtak, de Amanda direkt nem is hallgatta újra az eredeti szólódemóit, hanem – mintha valaki másnak a lemezét dolgozná fel – a stúdióverziókat interpretálta szólóban (az eredeti demóján lassú Grown Man Cry például a zenekari verzió lendületével hallható).

A New York állambeli Hudsonban egy templomépületből átalakít stúdióban zajló szeptemberi felvételekről ezt a videót tegnap tették közzé a lemez The Killing Time című dalával:

a teljes Piano Is Evil önfeldolgozás-album. . .

. . . és az alapjául szolgáló 2012-es Theatre Is Evil című Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra-lemez. . .

. . . melynek a Grown Man Cry című dala 2017. július 27-én kapott hivatalos videoklipet az ausztrál Steven Mitchell Wright rendezésében:

a 2012-es album további klipjei:

Do It With A Rockstar (a Flaming Lips-vezér Wayne Coyne rendezésében)

The Killing Type (Tim Pope rendezésében)

Want It Back

The Bed Song

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45