A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Amber Coffman: City Of No Reply – szólóalbum a Dirty Projectors egykori gitáros-énekesnőjétől

2017. május 25., 17:26

Amikor tavaly ősszel a Dirty Projectors brooklyni art-pop együttes gitáros-énekesnőjeként elhíresült Amber Coffman és a zenekarnevet egyedül továbbvivő Dave Longstreth frontember külön-külön egy időben jelentkezett egy-egy briliáns új számmal, már sejthető volt, hogy szakításukból remek új lemezek születnek: a Little Bubble, Up In Hudson és Cool Your Heart dalsorozattal felvezetett februári címnélküli Dirty Projectors-album után most itt van Amber első szólólemeze is, melyet a kapitalista férfiuralomnak beintő No Coffee klipdallal harangozott be – de hogy a történet cifrább legyen, az itt megjelenés előtt meghallgatható City Of No Reply albumnak még expasija volt a zeneszerzőtárs-producere.

Az 1984-es texasi születésű Amber Coffman tíz évvel ezelőtt elsősorban gitáros-vokalistanőként került a Dirty Projectorsba, de idővel keresett vendégénekesnővé vált a szakmában (a zenekar Björkkel és David Byrne-nel közös munkái után a 2010-es években a Roots, Diplo és a Major Lazer, Snoop Dogg, John Cale és Frank Ocean felvételein is közreműködött hangjával). A Dirty Projectors frontemberével a 2012-es Swing Lo Magellan albumuk után ért véget szerelme, de egy ideig még tudtak együtt dolgozni: Longstreth még 2014-2015-ben is segített a Los Angelesbe költözött énekesnőnek az első szólólemeze megírásában és felvételében – míg aztán egy nézetletérés után minden kapcsolatot meg nem szakított vele.

Amber a közös munkával indult anyagot végül egyedül véglegesítette. A 2017-es Dirty Projectors-album hűvös futurista-experimentalista alternatív R&B-jével szemben Amber Coffman lemeze meleg tónusú, hagyományosabb, organikus hangzású, néhol reggea-es beütésű soul-pop vagy soul-rock lett, miközben a sértettség és sebek nyalogatása helyett inkább az önállóságot ünnepli. A City Of No Reply 11 számos anyaga már a június 2-re kitűzött hivatalos megjelenés előtt meghallgatható az NPR oldalán – az első két dal videoklippel együtt is élvezhető:

.
FRISSÍTÉS: már Spotify-lejátszón is!

.
a lemezborító nagyban:

.
Amber Coffman első szólófellépése 2017. január 21-én a Nők Menete tüntetéssorozat washingtoni fő rendezvényén, ahol a Major Lazerrrel közös 2012-es sikerdalát, a Get Free-t adta elő egy alkalmi női kísérőzenekarral:

Iggy Pop: Hero – Neu!-feldolgozás az eredeti zeneszerző-gitárossal, Michael Rotherrel
jún. 26., 16:24
Gorillaz feat. Thundercat: Cracker Island – új kislemezdal
jún. 22., 19:14
Starcrawler: She Said – klipdalok az új albumról + az énekesnő szereplése Father John Misty videójában
jún. 18., 18:31
Röyksopp – dalok az idei Profound Mysteries album II-es számú folytatásáról
jún. 15., 17:54