A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Amyl And The Sniffers – az ausztrál punkzenekar videoklipjei +FRISSÍTÉS: a teljes debütalbum

2019. április 10., 16:50

A hetvenes évek punk/pub-rock hagyományait kétperces átlaghosszúságú dalokkal és frenetikus koncertekkel megidéző ausztrál Amyl And The Sniffers már 2016-2017 táján jelentkezett magánkiadású kazettákkal, majd a szintén melbourne-i King Gizzard & The Lizard Wizard tagjaitól 2018-ban nemcsak közös amerikai turnét, de lemezszerződést és stúdiósegítséget is kapott első nagylemezéhez. A 23 éves Amy Taylor énekesnő kvartettjének 2019. május 24-re bejelentett címnélküli albumához a ma megérkezett a második beharangozó videoklip is.

A tavaly már a King Gizzard-féle Flightless kiadónál megjelent Some Mutts (Can’t Be Muzzled) / Cup Of Destiny kislemez és az idén márciusban egy kézbábozós videóval bemutatott Monsoon Rock után a most közzétett Got You az énekesnő elmondása szerint az album egyik legcukibb, legkevésbé punkos száma, egy szerelmes dal egy kapcsolat eufórikus korai szakaszáról, a hajdani Split Enz új-zélandi new wave zenekar által ihletett zenével. A klipjét azért egy kicsit megcsavarták: a perui származású Triana Hernandez rendezőnővel forgatott videóban Amy állatként tartja együttesének hím tagait.

a másik idei klipdal, a Monsoon Rock márciusból:

az albumra is átkerülő Some Mutts (Can’t Be Muzzled) és Cup Of Destiny kislemezdalok 2018-ból:

.
FRISSÍTÉS:
a jeles sheffieldi hangmérnök-producer Ross Orton (The Fall, Arctic Monkeys, The Vaccines, Tricky, M.I.A. stb.) segédletével készült címnélküli első Amyl And The Sniffers-albumot a megjelenés napján teljes egészében maghallgathatóvá tették az alábbi Bandcamp-lejátszón!

.
a 70’s Street Munchies és Balaclava Lover Boogie című dalok videója 2016-ból és 2017-ből . . .

. . .meg a 2016-os Giddy Up és 2017-es Big Attraction kazetták, melyek anyagát 2018-ban vinyl lemezen egyesítve is kiadták:

.
Amy is azok közé az ifjú rockerek közé tartozik, akik pózoltak az egykori Yves Saint Laurent-direktor Hedi Slimane kamerája előtt:

Sufjan Stevens: America – 12 perces protest song az új The Ascension albumról
Júl. 4., 11:04
Flea szereplése a Red Hot Chili Peppers-exgitáros Josh Klinghoffer új Pluralone-anyagán
Júl. 3., 18:30
James Dean Bradfield – dalok a Manic Street Preachers-vezér Víctor Jara-albumáról
Júl. 2., 22:16
David Gilmour: Yes, I Have Ghosts – új dal a Pink Floyd-főnöktől öt év után
Júl. 2., 14:00