A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Anna Of The North: Oslo – videoklip a norvég szintipop énekesnőtől

2017. január 12., 9:23

A Kvelertak norvég metálzenészeinek tegnap bemutatott Beachheads power pop zenekara után maradjunk továbbra is északon: első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunkban jöjjön az Anna Of The North név mögött dolgozó 26 éves Anna Lotterud, aki a hollandiai Groningenben tegnap kezdődött Eurosonic showcase-fesztiválon képviseli épp Norvégiát egy holnapi koncerten szintis dream pop dalaival, melyeket a nála két évvel idősebb Brady Daniell-Smith új-zélandi zenész-producerrel készít, akit még a déli féltekén ismert meg ausztráliai tanulmányai idején ismert meg. Oslo című szerzeményük január 13-án jelenik meg kislemezdalként, de a klip már a hét első felében megérkezett.

Az Oslo érdekessége, hogy névadó norvég fővárostól nem messze született és felnőtt Anna már 2014 végén, nem sokkal Sway című bemutatkozó kislemez (és annak a Chainsmokers amerikai DJ-producer sztárduótől kapott sikerremixe) után óta kitette SoundCloud-oldalára a dal első változatát (melynek zenei alapjait Brady saját bevallása szerint már akkor ezen a címötlettel kezdte komponálni, mikor még nem ismerte Annát és még nem is járt Oslóban). Azóta három további Anna Of The North-kislemez- és klipdal is következett (The Dreamer, Baby , Us), mire az Oslo is megkapta most a maga hivatalos megjelenést és videóját.

az Oslo friss klipje és alatta a 2014-es demója:

a tavaly augusztusban kijött Us a novemberi klipjével és zongorás akusztikus előadásával:

a Baby klipje 2016 májusából:

a 2015 októberében megjelent The Dreamer:

a 2014 júniusában megjelent első kislemezdal, a Sway. . .

. . .a Chainsmokers-remixszel. . .

. . .és az Undervann című B-oldalas számmal:

.
a legkorábban közzétett Anna Of The North-felvétel egy feldolgozás volt a walesi énekesnő Donna Lewis 1996-es I Love You Always Forever című slágeréből´

Little Boots: Secret – a szintis-énekesnő új Jump EP-jéről
jún. 15., 23:37
Sleater-Kinney: The Future Is Here – újabb dal a St. Vincenttel felvett album bejelentéséhez
jún. 14., 18:22
Sturgill Simpson: The Dead Don’t Die + Jim Jarmusch zombifilmjének zenéje saját SQÜRL együttesétől
jún. 14., 9:27
BEA1991: Did You Feel Me Slip Away? – a holland énekesnő új dala Blood Orange közreműködésével
jún. 13., 13:24