A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Anna Of The North: Oslo – videoklip a norvég szintipop énekesnőtől

2017. január 12., 9:23

A Kvelertak norvég metálzenészeinek tegnap bemutatott Beachheads power pop zenekara után maradjunk továbbra is északon: első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunkban jöjjön az Anna Of The North név mögött dolgozó 26 éves Anna Lotterud, aki a hollandiai Groningenben tegnap kezdődött Eurosonic showcase-fesztiválon képviseli épp Norvégiát egy holnapi koncerten szintis dream pop dalaival, melyeket a nála két évvel idősebb Brady Daniell-Smith új-zélandi zenész-producerrel készít, akit még a déli féltekén ismert meg ausztráliai tanulmányai idején ismert meg. Oslo című szerzeményük január 13-án jelenik meg kislemezdalként, de a klip már a hét első felében megérkezett.

Az Oslo érdekessége, hogy névadó norvég fővárostól nem messze született és felnőtt Anna már 2014 végén, nem sokkal Sway című bemutatkozó kislemez (és annak a Chainsmokers amerikai DJ-producer sztárduótől kapott sikerremixe) után óta kitette SoundCloud-oldalára a dal első változatát (melynek zenei alapjait Brady saját bevallása szerint már akkor ezen a címötlettel kezdte komponálni, mikor még nem ismerte Annát és még nem is járt Oslóban). Azóta három további Anna Of The North-kislemez- és klipdal is következett (The Dreamer, Baby , Us), mire az Oslo is megkapta most a maga hivatalos megjelenést és videóját.

az Oslo friss klipje és alatta a 2014-es demója:

a tavaly augusztusban kijött Us a novemberi klipjével és zongorás akusztikus előadásával:

a Baby klipje 2016 májusából:

a 2015 októberében megjelent The Dreamer:

a 2014 júniusában megjelent első kislemezdal, a Sway. . .

. . .a Chainsmokers-remixszel. . .

. . .és az Undervann című B-oldalas számmal:

.
a legkorábban közzétett Anna Of The North-felvétel egy feldolgozás volt a walesi énekesnő Donna Lewis 1996-es I Love You Always Forever című slágeréből´

Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59
Gerard Way: Here Comes The End – a My Chemical Romance-vezér The Umbrella Academy-betétdala
Júl. 9., 6:42