A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Anohni – kiadatlan dalok Oneohtrix Point Never kíséretével

2016. augusztus 3., 18:50

Az Antony & The Johnsons éléről ismert transznemű brit énekes Antony Hegarty (aki tizenvalahány éve Lou Reed vokalistájaként is és szólóban is járt Budapesten) a tavalyi Björk-, Yoko Ono-, CocoRosie-, J.Ralph– és Hudson Mohawke-kollaborációi után az év végétől már az Anohni művésznevet használja – így adta ki a 4 Degrees kislemezdallal és a Drone Bomb Me klippel felvezetett idei Hopelessnes albumát is. Az elektronikus alapú és politikus hangvételű lemezen a skót Hudson Mohawke mellett a másik társszerző-producere az amerikai Oneohtrix Point Never volt, aki aktuális turnéján is kíséri, és tegnap a BBC rádióban is együtt mutattak be két kiadatlan Anohni-dalt.

A májusban indult turnéjának koncertjein Anohni a Hopelessness album 11 számos anyaga mellett négy-öt lemezre nem került új szerzeményt is játszik (az Oscar-jelölést kapó Manta Ray filmdalt viszont nem adja elő, talán épp az Oscar-gála keserű tapasztalatai miatt). Az eddig csak koncerteken hallható – és az album számaihoz hasonlóan háttérvetítésként egy-egy óriásira nagyított női arccal kísért – Ricochet, Indian Girls, Jesus Will Kill You, In My Dreams és Paradise című kiadatlan dalok közül az utóbbi kettőt Anohni tegnap a BBC rádió patinás Maide Vale stúdiójában is előadta Oneohtrix Point Never (vagyis a Ford & Lopatin duóból is ismert Daniel Lopatin) kíséretében, Annie Mac műsorának vendégeként.

anohni-blue

Az adás Anohninak szentelt félórás blokkjában az albumról már ismert Drone Bomb Me és Why Did You Separate Me From The Earth? című számok (illetve a műsorvezetőnőnek adott interjúban szóba került M.I.A.-től lejátszott Go Off kislemezdal) után az énekes és a billentyűs-DJ-producer az In My Dreams és Paradise című szerzeményeket egybefüggő előadásban mutatta be – a rádió stúdiójában közönség nélkül készült élő felvételt itt 21:55-tól élvezhetjük.

az In My Dreams és Paradise című dalok a rádióadásból:

.
a Paradise kísérő vetítése. . .

. . . továbbá az In My Dreams és a Naomi Campbell arcával illusztrált Drone Bomb Me egy koncerten:

két további kiadatlan dal élőben, a Ricochet és az Indian Girls, további női arcokkal:

SoKo: Looking For Love – videoklip az új Feel Feelings albumhoz az Earth frontemberével
Júl. 11., 20:32
Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59