A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Anohni – kiadatlan dalok Oneohtrix Point Never kíséretével

2016. augusztus 3., 18:50

Az Antony & The Johnsons éléről ismert transznemű brit énekes Antony Hegarty (aki tizenvalahány éve Lou Reed vokalistájaként is és szólóban is járt Budapesten) a tavalyi Björk-, Yoko Ono-, CocoRosie-, J.Ralph– és Hudson Mohawke-kollaborációi után az év végétől már az Anohni művésznevet használja – így adta ki a 4 Degrees kislemezdallal és a Drone Bomb Me klippel felvezetett idei Hopelessnes albumát is. Az elektronikus alapú és politikus hangvételű lemezen a skót Hudson Mohawke mellett a másik társszerző-producere az amerikai Oneohtrix Point Never volt, aki aktuális turnéján is kíséri, és tegnap a BBC rádióban is együtt mutattak be két kiadatlan Anohni-dalt.

A májusban indult turnéjának koncertjein Anohni a Hopelessness album 11 számos anyaga mellett négy-öt lemezre nem került új szerzeményt is játszik (az Oscar-jelölést kapó Manta Ray filmdalt viszont nem adja elő, talán épp az Oscar-gála keserű tapasztalatai miatt). Az eddig csak koncerteken hallható – és az album számaihoz hasonlóan háttérvetítésként egy-egy óriásira nagyított női arccal kísért – Ricochet, Indian Girls, Jesus Will Kill You, In My Dreams és Paradise című kiadatlan dalok közül az utóbbi kettőt Anohni tegnap a BBC rádió patinás Maide Vale stúdiójában is előadta Oneohtrix Point Never (vagyis a Ford & Lopatin duóból is ismert Daniel Lopatin) kíséretében, Annie Mac műsorának vendégeként.

anohni-blue

Az adás Anohninak szentelt félórás blokkjában az albumról már ismert Drone Bomb Me és Why Did You Separate Me From The Earth? című számok (illetve a műsorvezetőnőnek adott interjúban szóba került M.I.A.-től lejátszott Go Off kislemezdal) után az énekes és a billentyűs-DJ-producer az In My Dreams és Paradise című szerzeményeket egybefüggő előadásban mutatta be – a rádió stúdiójában közönség nélkül készült élő felvételt itt 21:55-tól élvezhetjük.

az In My Dreams és Paradise című dalok a rádióadásból:

.
a Paradise kísérő vetítése. . .

. . . továbbá az In My Dreams és a Naomi Campbell arcával illusztrált Drone Bomb Me egy koncerten:

két további kiadatlan dal élőben, a Ricochet és az Indian Girls, további női arcokkal:

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00