A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Anteros – videoklipek Laura Hayden zenekarától + Hot Mess – GIRLI-remix

2017. november 26., 14:18

A 2010-es évek elején a spanyol MTV műsorvezetőjeként feltűnt katalán modellcsaj, az anyja révén félig angol Laura Hayden négy éve költözött Londonba, ahol a szemüveges Joshua Rumble basszusgitáros-producerrel alapította Anteros nevű vagány indie pop zenekarát, mely aztán Jackson Couzens gitáros és a magyar származású Harry Balazs dobos csatlakozásával 2015 nyarán nyerte el végső formáját. Három EP után az Alt-J producerével, Charlie Andrew-val készítik debütalbumukat, melyhez az első klip a héten érkezett meg az énekesnő rendezésében.

Laura 2003-ban, 13 évesen látta a Pretenderst először koncerten, és Chrissie Hynde azóta a nagy zenei példaképe, ahogy a hetvenes-nyolcvanas évekből a Blondie-ikon Debbie Harry és a Fleetwood Mac-díva Stevie Nicks is, míg a kilencvenes évtizedből Gwen Stefanit vagy a svéd Cardiganst említi, de a britpop énekesnős zenekarai, a Sleeper vagy az Echobelly is eszünkbe juthatnak az Anteros élén énekelt számairól. Az együttesét (és a brit fővárosba költözéséről írt első kislemezdalát) amúgy a kedvenc londoni szobráról nevezte el: a Piccadilly Circus szökőkútjának tetején nyilazó szárnyas alak, akit a görög mitológiából sokan tévesen a szerelem istenének, Erósznak gondolnak, valójában az öccse, Anterósz, a viszontszerelem védője, aki megbünteti azokat, akik lenézik vagy nem viszonozzák a szerelmet!

Az énekesnő nem túl vidám huszonéves tapasztalatokról írt szövegeit virgoncan slágeres indie rockkal ellenpontozó „keserű dream pop” stílusmeghatározású EP-ik sorában a 2015-ös Anteros és a 2016-os Breakfast után a 2017 márciusában megjelent négyszámos Drunkot már a Kaiser Chiefs egykori dalszerző-dobos-vokalistájának, Nick Hodgsonnak a produceri felügyletével készítették, de az első albumukat már Charlie Andrew (Alt-J, Marika Hackman, Bloc Party stb.) segítségével rögzítik – és a közös lemezfelvétel első ízelítőjeként itt a Bonnie című friss kislemezdal, melynek klipjét Laura társrendezőként is jegyzi. Ahogy másik őszi megjelenésük, a GIRLI nevű londoni rapperlánnyal közös Hot Mess is a szexista zeneiparban lekezelt nők ellenállását hirdette, úgy a Bonnie harcos lányokat mutató boksztermi klipje is a women power jegyében fogant.

.
a Drunk, On The Moon, Cherry Drop és High, Goodbye című dalokat tartalmazó áprilisi Drunk EP két videója:

Cherry Drop (2017. április)

Drunk (2017. március)

.
a három 2016-os klipdal, melyek a tavaly szeptemberi Breakfast EP-re is felkerültek a 2015-ös Anteros/Fade To Grey kislemez két száma mellé:

Ring Ring (2016. szeptember)

The Beat (2016. augusztus)

Breakfast (2016. április)

.
az EP-re nem került tavaly májusi Blue kislemezdal egy turnévideóval:

.
a zenekar három 2015-ös felvétele: a debütáló Anteros kislemez címadó dala. . .

. . .a Fade To Grey című B-oldalas szám. . .

. . .és a háromszámosra bővített 2015 szeptemberi Anteros EP Lonely Tonight című bónuszdala:

.
a klipet nem kapó On The Moon című szerzemény egy múlt havi koncerten. . .

. . .és az idei EP egy másik dala, a címadó Drunk szintén egy októberi koncertről:

.
GIRLI vs. Anteros: Hot Mess Remix – az Anteros legutóbbi megjelenése egy feldolgozás/remix volt a 19 éves londoni rapper-énekesnő GIRLI (polgári nevén: Milly Toomey) októberi Hot Mess EP-jének címadó számából:

The Raconteurs: Live At Electric Lady – koncertfilm Jim Jarmusch-sal + Blank Generation – feldolgozás
máj. 29., 20:46
The Flaming Lips: Flowers Of Neptune 6 – videoklip az új American Head album elé
máj. 29., 11:54
Muzz: Knuckleduster – újabb klipdal az Interpol frontemberének új együttesétől
máj. 28., 19:31
Inhaler: Falling In – karanténklip Bono fiának zenekarától
máj. 28., 13:40