A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ariel Pink – The Carpenters-feldolgozás és az Ariel Archives sorozat ritkaságai

2019. augusztus 7., 10:16

A Los Angeles-i psych-pop dalnok Ariel Pink a 2017-es nagy aktivitása – a Dedicated To Bobby Jameson albuma, a Weyes Blooddal felvett duó-EP-je, a SSION projekttel készült Neil Young-feldolgozásklipje és az MGMT-vel való kollaborációja – után tavaly a We’ve Only Just Begun című 1970-es Carpenters-slágert is átdolgozta olyan előadók mellett, mint Bonnie “Prince” Billy vagy a TV On The Radio, de az ő verziója csak most került nyilvánosságra. Emellett régi felvételeiből is elindított egy ritkaságokkal teli sorozatot.

A Carpenters testvérduó előadásában világsikerré lett és a legnépszerűbb esküvői dalok közé került We’ve Only Just Begun (melyből Bat For Lashes is készített 2016-os The Bride albumának menyasszonyszerepében egy feldolgozást) eredetileg egy tévéreklámhoz, egy fiatal házasokat megcélzó bankhirdetéshez íródott, és tavaly ősszel a Nuveen Investments befektetési cég is ennek a slágernek az átiratát akarta használni új reklámfilmjéhez, amihez több indie előadótól is kértek próbafelvételeket. A győztes verzióként a reklámba a TV On The Radio átdolgozása került (2014 óta ez az egyetlen új stúdiófelvétel a New York-i zenekartól!), de a Snake Accident produkciós iroda idén elkezdte közzétenni a projekthez felkért többi előadótól kapott demófelvételeket is: Bonnie “Prince” Billy (polgári nevén: Will Oldham) verziója néhány hónapig elérhető volt a cég SoundCloud-oldalán, most pedig már Ariel Pink (született: Ariel Marcus Rosenberg, 1978) átiratát is meghallgathatjuk a romantikus dalból, mely a tragikus sorsú Karen Carpenter (1950–1983) hangjával híresült el.

a TV On The Radio győztes feldolgozásverziója a tavaly őszi Nuveen-reklámfilmben:

a We’ve Only Just Begun a Carpenters előadásában:

a dal első verziója egy 1970-es bankreklámban, az eredeti szerző, Paul Williams énekével:

.


Ariel Pink mások dalainak feldolgozásai mellett idén saját régi zenéihez is visszalátogat: a Mexican Summer kiadó október 25-én Ariel Archives címen  indítja a dalszerző-énekes korai felvételeire koncentráló sorozatot, melynek első adagjában két Ariel Pink’s Haunted Graffiti-album, az 1999-es Underground és a 2002-es LoverBoy feljavított újrakiadása mellett egy Odditties Sodomies Vol. 2 című ritkasággyűjtemény is megjelenik albumra nem került dalokból és eddig ismeretlen számokból. Beharangozóként megkaptuk a Stray Here With You című kiadatlan kislemezdalt egy videóval és a So Glad című 2002-es szám feljavított verzióját, ráadásként pedig egy részletet a Salvador Cresta rendezővel készített Dedicated To Boris Karloff című kísérleti filmből.

.
az Odditties Sodomies Vol. 2 ritkasággyűjtemény számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13