A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Aukción Kurt Cobain legendás gitárja

2016. április 30., 12:47

A balkezes, fekete Fender Startocaster-t, melyet a Nirvana utolsó amerikai turnéján használt, Kurt Cobain Franciaországban ajándékozta egy rajongójának. A hangszer most új gazdát keres.

2016_KurtsguitarPress_180416.article_x4

A CooperOwen aukciós oldalán lehet licitálni Curt Cobain által a Nirvana utolsó amerikai turnéján használt elektromos gitárra. A balkezes, fekete Fender Stratocaster-t a frontember 1994 februárjában az együttes francia turnéjának Rennes-i állomásán ajándékozta egy, a közönség soraiban álldogáló rajongójának, bizonyos Guillaume Enault-nak. Mint az a hangszer leírásából kiderül, Cobain a Nirvana turnéin öt fekete Stratocaster típusú modellt használt, melyeket rendszerint a koncertek – a hangszer megsemmisítésével befejeződő – végső blokkjában vitt színpadra. A mexikói gyártású Fender gitárt a stáb olcsósága miatt ítélte feláldozhatónak, azonban a rituális pusztításra Cobain aktuális hangulata szerint nem minden esetben került sor.

Ugyan a hangszerre online május 20-ig lehet licitálni, a szakértők szerint kalkulált valószínűsíthető vételár már ismeretes, 39 millió forint körüli.

LINK INTERJÚ HORVÁTH KRISTÓF ZENÉSSZEL
jan. 23., 13:17
Összeáll a Heaven Street Seven!
jan. 22., 14:18