A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Aerosmith a Puskás Arénában!

2019. december 6., 12:24

Fennállásának 50. évfordulóját megünneplendő az Aerosmith bejelentette 2020-as európai turnéját, aminek budapesti állomása július 24-én a Puskás Aréna lesz!  

A négyszeres Grammy-díj nyertes Aerosmith bejelentette 2020-as európai turnéja dátumait, amely június 13-án, szombaton kezdődik, az olaszországi Milánóban, az iDays fesztiválon, Svájcban, Belgiumban, Cseh-, Francia- és Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon és Dániában, végül 2020. július 27-én Németországban zárul.

Az Aerosmith – Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – eddig több mint 150 millió albumot adott el világszerte, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának és úgy általában az egyetemes rock and roll panteonjának örökös tagja.

Öt évtizedes karrierjük során számtalan díjat és elismerést kaptak, többek között négy Grammyt, nyolc American Music, hat Billboard és tizenkét MTV Video Music-díjat vehettek át, valamint a műfaji határokat átlépve, a Run DMC-vel közös remixért, a Walk This Way-ért egy – általában a fekete művészek teljesítményét díjazó – Soul Train Music Awardot is kaptak. Januárban a Recording Academy a MusiCares – Év Embere címmel tünteti ki a zenekart jótékonysági erőfeszítéseikért.

2020-ban az örökség folytatódik: az Aerosmith megalakulása 50. évfordulóját egy európai turnéval ünnepli. Ez a turné Steven Tylerék rendkívül sikeres Las Vegas-i fellépéssorozatát követi, amely AEROSMITH: DEUCES ARE WILD címmel 2019. április 6-án indult, és 2020. június 4-én zárul. A több mint 50 dátumos Park MGM-ben látható show már vezeti a Billboard Boxscore listáját, és a 2. helyen áll a Hot Tours rangsorban.

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra felbecsülhetetlen. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevükhöz fűződik minden idők második legtöbb slágerlista-vezető rockdala, az Aerosmith az egyetlen rockzenekar, amelynek rögtön az amerikai lista élén nyitott egyik kislemeze, ők a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai együttes, valamint a Van Halennel holtversenyben nekik van a legtöbb multi-platina státuszú lemezük. De ez persze mind eltörpül amellett az érzés mellett, amit akkor kapunk, amikor élőben megszólnak kedvenc Aerosmith dalaink – amire ráadásul – legalábbis Budapesten – 1993 óta nem volt példa.

A budapesti koncertre jegyek december 13-án, 11 órától kaphatók a Live Nation és a FunCode oldalán. A regisztrált Live Nation tagoknak elővásárlási lehetőségük lesz már december 11-én, 11 órától.

Facebook-esemény

Fotó: Zack Whitford

Előkerült egy elveszett dokumentumfilm Charles Bukowskiról – világpremier ma este!
aug. 7., 16:05
Antonia Vai: új dal, videoklip és koncert
aug. 4., 12:26