A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az E Street Band gitárosa avagy a Maffiózók színésze két hét múlva az Akvárium Klubban

2019. augusztus 1., 16:55

Az E Street Bandből és a Maffiózók című sorozatból is ismert Steven Van Zandt, művésznevén Little Steven augusztus 15-én Disciples of Soul nevű zenekarával érkezik az Akvárium Klubba, ahol idén megjelent Summer of Sorcery című, az elmúlt 20 év legjobb anyagait tartalmazó albumát mutatja be.

Az olasz származású amerikai zenész, énekes és színész többek között Little Steven néven zenél. Van Zandt a New Jersey-i partvidék zenei kultúrájában nőtt fel, és hamar összebarátkozott Bruce Springsteennel, így később gitárosként tagja lett az E Street Bandnek, és olyan klasszikus Springsteen albumokon is hallhatjuk játékát, mint a Born to Run vagy a Born in the U.S.A. Van Zandt ebben az időszakban került be a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé is.

Van Zandt 1984-ben kiszállt az E Street Bandből, de Springsteen lemezein továbbra is közreműködött, majd 1999-ben tért vissza az együttesbe. Időközben önálló zenei karrierbe kezdett és megalapította a Little Steven and the Disciples of Soul zenekart, melynek frontembereként számos albumot jelentetett meg.

Van  Zandt elképesztően sokrétű, zenei karrierje mellett ismerős lehet színészi alakításai révén is: főszereplője volt a Maffiózók című sorozatnak, illetve a Lilyhammer című norvég-amerikai sorozatnak, amelynek a zenéjét is ő szerezte. Emellett dalszövegeket ír, producerkedik, alapított egy lemezkiadót, vezetett rádióműsort, volt zenei rendező és aktivista, valamint létrehozott egy alapítványt, amelynek többek között az a küldetése, hogy jobban megismertesse a középiskolásokkal a rock and rollt.

2019-ben jelent meg Summer of Sorcery című albuma, amely az elmúlt húsz év legjobb anyagait tartalmazza. Ezt hallhatja élőben az Akvárium Klub közönsége augusztus 15-én.

Facebook esemény

Facebook esemény

Húsz évvel később: Amon Tobin – Supermodified
máj. 30., 18:26
Nézz szembe a dinoszauruszoddal – Szeder klipsorozata megmutatja, hogyan
máj. 27., 18:43
Felforgatta Székesfehérvárt a Blahalouisiana
máj. 25., 13:27