A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Az igazi magyar underground – lenyűgöző fotók a Fekete Lyuk hőskorából

2016. szeptember 4., 18:02

Nem csak Budapest, de talán Magyarország egyedüli ellenkulturális fellegára volt a nyolcvanas években a Golgota utcai Fekete Lyuk, mely amellett, hogy a korszak magyar underground-krémjének adott otthont, közönségéből egy korszakot meghatározó szubkultúra nőtte ki magát. Bánkuti András fotóin megelevenednek a hőskor arcai, melyekkel most a Mai Manó Ház jóvoltából mi is szembe nézhetünk.

Lehet vitatkozni arról, hogy a Fekete Lyukat az utókor s a nosztalgia közösen tette-e legendás hellyé, melyként ma számontartják, az azonban elvitatathatatlan érdeme a nyolcvanas évek budapesti kultklubjának, hogy az országban egyedüli platformként vállalt be és támogatott olyan tűrt s tiltott irányzatokat, mint a nyugatabbról beszivárgó punk, a lokális-avantgard, rendszerellenes rockzene vagy különböző  kísérleti műfajok.

A Mai Manó Ház alapítói közé tartozó fényképész, Bánkuti András dokumentálta a Golgota utcai klub életét, megörökítve az ott fellépő zenekarok és közönség tagjait. Bánkuti teljes sorozata a Szélső értékek című könyvében jelent meg, azonban már a fenti, esszenciális válogatás is elég ahhoz, hogy ízelítőt kapjunk a magyar underground egyszervolt hőskorából.

Jövő hét végén a Thievery Corporation visszatér a Budapest Parkba!
jún. 19., 16:17
IV. Petőfi Zenei Díj – Indul a közönségszavazás
jún. 18., 17:50