A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

BEA1991 – dalok az amszterdami producer-énekesnő első albuma elé

2019. március 13., 15:43

Az orosz származású angol Shura két és fél év után érkezett BKLYNLND című visszatérő dalával egy időben egy másik szintis-producer-énekesnő, az angol származású holland BEA1991 (polgári nevén: Beatriz de Rijke) is előállt egy kilencvenes éveket idéző új számmal: a 2014-es Good Thinking és 2015-ös Songs Of 2k11 EP-inek anyagát annak idején egy budapesti koncerten is bemutató művésznő a 2016-os és 2018-as Blood Orange-albumokon (Freetown Sound, Negro Swan) való közreműködése után már első saját nagylemezére készül.

Bea a két EP-je és a magyarországi fellépése óta eltelt három és fél évben is jelentkezett pár számmal, 2015 őszén a My Name Is Written On It klipdallal, 2017-ben egy gördeszkás videóhoz adott Wdsg? című szerzeménnyel és 2018 végén a v4 című kislemezdallal, de ez utóbbi kettőről megjegyezte, hogy nem kerülnek fel a készülő első albumára. A most a héten bemutatott My Own Heaven viszont már vélhetően igen.

Az e pillanatban épp Amerikában turnézó amszterdami művésznő már eddig is többször említette William Orbit iránti rajongását, de a spoken word betétekkel spékelt új számáról egészen konkrétan az angol zeneszerző-producer kilencvenes évekbeli triphopos Beth Ortonkollaborációi juthatnak eszünkbe. Az itt hallható My Own Heaven című szerzeményét Bea két társproducer, a holland popsztárhaver Benny Sings (született: Tim Van Berkestijn, 1977) és a főleg női előadóknak dolgozó brit Sneaker Pimps-alapító Liam Howe (Lana Del Rey, Jessie Ware, Marina And The Diamonds, Fallulah, FKA Twigs, VV Brown, Foxes, Say Lou Lou, Kovacs, Nilufer Yanya, stb.) társaságában rögzítette.

a 2018 novemberében megjelent v4 című legutóbbi Bea1991-szám, mely nem kerül át az énekesnő első albumára:

Szerző:
Morrissey: Morning Starship – Jobriath-feldolgozás a Grizzly Bear frontemberével
Már. 20., 17:52
Weyes Blood: Movies – Steven Spielberg és James Cameron előtt tisztelgő videoklip
Már. 20., 9:21
The Cranberries: Wake Me When It’s Over + The Pressure – újabb dalok az ír zenekar búcsúalbumáról
Már. 19., 20:35
Two Door Cinema Club: Talk – videoklip az indie pop trió negyedik albuma elé
Már. 19., 18:02