A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Beck: Wow – újabb kislemezdal a közelgő új albumról

2016. június 2., 18:14

A 45 évesen is kölyökképű amerikai dalszerző-énekes Beck a legutóbbi kislemezdala, a roppant slágeres tavaly júniusi Dreams óta eltelt egy év során mindig csak mások produkcióiban tűnt fel vendégként (a Fun. frontemberével, a Chemical Brothers duóval, Taylor Swifttel és St. Vincentel, a Nirvana túlélőivel, a Strokes tagjaival vagy legutóbb az M83 és Flume albumán egy-egy számmal), de most végre egy újabb saját számmal jelentkezik: az október 21-re ígért következő Beck-stúdióalbumot beharangozó Wow című szerzemény érdekessége, hogy az atlantai trap/hiphop színtérről érkezett rapper OG Maco (Maco Mattox) is segédkezett a dal kialakításánál (bár a hangjával végül nem került bele a végleges verzióba).

Az új felvételt elsőként halló zeneipari szakemberek által „a régi Beck update-elt” verziójaként és „vizuális” dalként jellemzett Wow az alapjait tekintve urban lüktetésű, a vokáljaival álomszerűen lebegős, és tényleg jól visszahozza azt a vagányan szintetizáló Becket, akit a legutóbbi 2014-es stúdióalbumán, a melankolikus-folkos Morning Phase-en kissé hiányolhattunk. OG Maco talán meglepő választás, de a nemrég Rick Rubinnal is stúdiózó és első nagykiadós albumára készülő 24 éves rapperrel való munka Beck szerint izgalmas irányba vitte el a felvételt: „teljesen új rálátást adott a dalra (és azt hiszem épp ez volt a lényeg).

beck-ogmaco-letter2

.
a Wow című új Beck-dal egyik rádiópremierje és egy interjú Zane Lowe-val:


.

FRISSÍTÉS: fél órával a rádiópremier után a dal szöveges videója is megérkezett!

beck-wow

a Wow beharangozó kis Instagram-videói:

Beck aktuális koncerthangzása. . .

. . .és a Raspberry Beret című Prince-feldolgozás/tisztelgés egy májusi memphisi fellépésről:

.
mutatóba azért itt a rapper OG Maco legismertebb száma, a U Guessed It is 2014-ből:

FRISSÍTÉS 2: a dalpremier másnapján megjelent NME-interjúból kiderült, hogy az év elején Beck egy másik fiatal hiphop sztárral, Chance The Rapperrel is szeretett volna dolgozni a Wow-n!

THE S.L.P.: ((trance)) – új dal és teleshop-videó a Kasabian-főnök Serge Pizzorno szólóalbuma elé
aug. 18., 13:53
Maya Hawke: To Love A Boy/Stay Open – Uma Thurman és Ethan Hawke lányának első kislemeze
aug. 17., 8:51
Charli XCX feat. Sky Ferreira: Cross Me Out – a két 27 éves énekesnő duettje
aug. 16., 11:51
Alex Cameron: Far From Born Again – táncos videoklip szexmunkásokkal
aug. 15., 21:22