A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Big Grams – az OutKast-rapper Big Boi és a Phantogram duó projektje

2015. szeptember 10., 11:05

A szintetizátoros-énekesnő Sarah Barthel és a gitáros-vokalista Josh Carter együttese, a Phantogram popduó a Flaming Lips haverzenekarainak körébe tartozik (az énekesnő a pár napja megjelent Miley Cyrus And Her Dead Petz albumon is közreműködött), de a New York állambeli Greenwichből indult párost az atlantai OutKast hiphop sztárduó aktívabbik rappere, Big Boi is felfedezte magának: az elmúlt években többször is dolgoztak együtt, és most Big Grams név alatt egy közös projektet is indítottak, melynek ma reggel tették közzé az első számát.

A dream pop/triphop ihletésű szintis dalait – a 2009-es Eyelid Movies album mellett – eleinte főleg EP-ken publikáló Phantogram már közreműködött a 2012 végén megjelent Vicious Lies And Dangerous Rumors című legutóbbi Big Boi-lemezen is három számban, és azóta többször felléptek vendégként egymás koncertjein. Miután tavaly a Vocies című második Phantogram-album is kifutotta saját körét és Big Boi is végzett az alkalmilag újra összeállt OutKast turnéjával (mely a Sziget Fesztiválra is eljutott), igazán komolyra fordították közös munkát: Big Grams név alatt elkészítettek egy közös hétszámos EP-t, melyen vendégként a dubstep producer Skrillex és a Run The Jewels hiphop duó is közreműködött egy-egy dalban.

biggrams-blackhair

A hét főbűn tematikájával felvezetett anyagot Sarah friss nyilatkozata szerint abszolút kreatív szabadság jellemzi, még az is előfordul rajta, hogy Big Boi énekel, a Phantogram-tagok pedig reppelnek. A szeptember 25-én megjelenő Big Grams minialbumról az első szám premierjét ma reggeli első rádióinterjújuk alkalmával tartották: az Apple Music-féle Beats1 webrádión Zane Lowe műsorában bemutatott Fell In The Sun kislemezdal (melynek borítóképe a hét főbűnből irigységet ábrázolja) itt hallható.

FRISSÍTÉS: szeptember 17-én a Lights On című dalt bemutatták az EP-ről – a borítóképen a hét főbűn közül a kevélységgel!

.
a Fell In The Sun az első Big Grams-fellépés próbáján:

a Big Grams EP számlistája és borítója:

Run For Your Life
Lights On
Fell In The Sun
Put It On Her
Goldmine Junkie
Born To Shine (feat. Run The Jewels)
Drum Machine (feat. Skrillex)

biggrams-album
.
a 2012-es Big Boi-album három Phantogram-kollaborációja, az A$AP Rocky közreműködésével készült Lines . . .

. . . továbbá az Objectum Sexuality és a CPU című számok:

a CPU közös élő előadása Jimmy Kimmel műsorában:

az Objectum Sexuality egy új verziójának, az Objectum Shalamarnak a tavalyi videója:

.
ráadásként itt van a két legsikeresebb Phantogram-dal, az első albumról való When I’m Small és a tavalyi lemezről a Fall In Love videója:

ez pedig a Flaming Lips 2013-as The Terror albumának Phantogram-kollaborációja, a You Lust című közös dal korhatáros klipje:

Anohni: It’s All Over Now, Baby Blue / Be My Husband – kislemez Bob Dylan- és Nina Simone-dalokkal
aug. 3., 18:50
Mina Tindle feat. Sufjan Stevens: Give A Little Love – a National vokalistanőjének új albumáról
aug. 2., 19:55
Travis Barker & Run The Jewels: Forever – a rapduó közös dala a Blink-182 dobosával
aug. 1., 23:44
Róisín Murphy: Something More – a Moloko-díva új Róisín Machine albumáról
Júl. 31., 14:36