A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Blondie: My Monster – dal a Smiths exgitárosától, Johnny Marrtól

2017. február 20., 7:42

A Blondie 2014-ben Budapestet is érintő 40 éves jubileumi turnéja és szintén Blondie 4(0) Ever címet viselő dupla lemeze után három esztendővel, 2017. május 5-én Debbie Harryék újabb albumot adnak ki: az art-rock sztárproducer John Congletonnal felvett Pollinator számaiban vendégként feltűnik Joan Jett, Laurie Anderson és a Strokes-szólógitáros Nick Valensi, míg szerzőként olyan további neves kollégák működtek közre, mint Sia, Charli XCX, Blood Orange vagy a TV On The Radio-tag Dave Sitek, aki a múlt héten klipet kapó Fun című első kislemezdal társszerzője volt – a most másodikként közzétett My Monstert pedig a Smiths egykori zeneszerző-gitárosa, Johnny Marr írta.

A Blondie 71 éves énekesnője és öt évvel fiatalabb alapítótársa, az ősz hajú gitáros Chris Stein itt fentebb egy 2016-os fotón láthatók Marr-ral, de a new wave-es húzású My Monstert már az előző évben megkapták tőle: a Charli XCX-féle Gravity mellett az is ott volt a 2015-ös tévéfelvétel-koncerten már bemutatott új dalok között.

Ki ne szeretné a Blondie-t? Rám nagy hatással voltak, főleg a szólódolgaimra… Igazi megtiszteltetés volt, ez az első alkalom, hogy valaki egy olyan szerzeményemet dolgozta fel, aminek a szövegét is én írtam… és hogy ezt épp a Blondie tette, nagyra tartom, ennél jobb nem is lehetne” – nyilatkozta Marr a Debbie Harryék által rögzített stúdióverzióról, mely egy hete jelent meg a Fun kislemez limitált példányszámú vinyl kiadásán, de a mai napon már digitális formátumban is elérhetővé vált.

A My Monster az új Blondie-albumra kerülő 2016-ban rögzített stúdióverzióban. . .

. . . és a dal élő ősbemutatója még a szerző előadásában 2015. július 9-én az angliai Wakefieldben adott Johnny Marr-koncerten:

Chris Stein, Debbie Harry és Johnny Marr a My Monster című számról mesélnek a Q Awards tavaly novemberi londoni gáláján, ahol a Blondie kiemelkedő zenei teljesítményéért járó életműdíját a Smiths egykori gitárosa adta át az alapítópárosnak:

a Blondie harmadik alaptagja, a dobos Clem Burke 2016 márciusában egy Johnny Marr-koncert backstage-ében, a nagy szakállú ZZ Top-frontember Billy Gibbons társaságában:

.
az album borítója és számlistája:

Blondie: Pollinator (2017)

01 Doom Or Destiny
02 Long Time
03 Already Naked
04 Fun
05 My Monster
06 Best Day Ever
07 Gravity
08 When I Gave Up On You
09 Love Level
10 Too Much
11 Fragments

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30