A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cassius feat. Ryan Tedder: The Missing – interaktív videoklip

2016. július 5., 12:40

A francia elektronikus zenék kilencvenes évek végi sikerhullámával befutott (és 2007-ben a Szigeten is fellépett) Cassius duó egy évtized után érkező Ibifornia című visszatérő albumáról a Beastie Boys-rapper Mike D és Cat Power és közreműködésével készült márciusi Action klipdal óta már egy sor további beharangozó számot hallhattunk, melyek közül most a OneRepublic-frontember Ryan Tedder által énekelt The Missing kapott egy briliáns interaktív videót – ugyanattól a We Are From LA rendezőpárostól, mely 2013-ban Pharrell megaslágernek, a Happynek a 24 órás klipjét is készítette.

Los Angelesre utaló neve ellenére a We Are From LA egy francia rendezőpáros: Clément Durou és Pierre Dupaquier annak idején épp a Cassiusnak forgatták egyik első fontos videójukat 2010-ben (I Love U So), de a szintén francia Yelle (La Musique) és The Shoes (Cover Your Eyes), illetve a francia kiadóhoz szerződött angol Citizens! (True Romance) számára is dolgoztak, mielőtt Amerikában is megvetették a lábukat két monumentális interaktív videóval (Death Grips: I’ve Seen Footage, Pharrell: Happy – ez utóbbiért Grammy-díjat is nyertek, amint az alábbi fotón is látható).

wearefromla-grammy

A Cassius-tagok – a sztárproducer Zdar (Philippe Cerboneschi) és a kopasz kollégája, Boom Bass (Hubert Blanc-Francard) – a visszatérő albumuknak, az eredetileg betervezett június helyett végül augusztus 26-án megjelenő Ibiforniának a felvezetéséhez szintén egy interaktív klipet kértek a We Are From LA stábjától. A slágerszerző Ryan Tedder vendégénekesi közreműködésével készült The Missing című dal videójában a szereplő szerelmespárok bármely tagját kicserélhetjük menet közben bármelyik pillanatban – összesen húsz ember között vál(t)ogathatunk.

.
FRISSÍTÉS: az interaktív The Missing videó mellé annak anyagából novemberben egy hagyományos hivatalos klipet is összevágtak!

.
az új album számlistája és borítója:

Cassius: Ibifornia (2016)

01 The Missing [ft. Ryan Tedder & Jaw]
02 Love Parade [ft. Mike D]
03 Action [ft. Cat Power & Mike D]
04 Go Up [ft. Cat Power & Pharrell Williams]
05 Ibifornia
06 Hey You [ft. Ryan Tedder]
07 Feel Like Me [ft. Cat Power]
08 Blue Jean Smile [ft. John Gourley of Portugal. The Man]
09 The Sound Of Love [ft. Jaw]
10 Ponce

cassius-ibifornia

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45