A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cat’s Eyes: We’ll Be Waiting – illegális dalpremier a Buckingham-palotában

2016. április 6., 11:40

A Horrors-vezér Faris Badwan és a kanadai multiinstrumentalista-énekesnő Rachel Zeffira közös Cat’s Eyes duója, mely 2015-ben az Európai Filmdíj-gálán a brit-magyar gyártású The Duke Of Burgundyhez igazított filmzenelemezével elnyerte a legjobb filmzeneszerzőnek járó díjat, 2016 júniusában Treasure House címmel egy új stúdióalbumot is kiad, melyről a hátborzongató videókat kapó Chameleon Queen és Drag után a harmadik beharangozó dal premierjét II. Erzsébet brit királynő hivatalos rezidenciáján, a londoni Buckingham-palotában tartották egy meghökkentő performance formájában.

Az operaénekesnő múltú Rachel és a goth-punk-rocker Faris 2010 decemberében már a legelső Cat’s Eyes-koncertjüket is a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartották (egy délutáni misén, több bíboros jelenlétében), és most hasonló húzással, magukat reneszánsz és barokk kompozíciókat játszó régizene együttesnek kiadva jutottak be néhány napja a Buckingham-palotába egy II. Erzsébet műgyűjteményének szentelt zárt körű művészeti előadásra, ahol a mit sem sejtő elegáns közönségnek megjelenés előtt álló új albumuk egyik dalát, a We’ll Be Waitinget adták elő a beígért Lang Awa, Welcome Home, My Dearie című kompozíció helyett. Ez utóbbi a híres skót órásmester John Smith (1770–1816) által készített díszes Pittenweem Clock dallamainak egyike (amint a számlap szélén körben elhelyezett 2×8 feliraton is olvasható, a zenélő óra ezeket játssza el a megfelelő napszakokban), és Rachel – becsületére legyen mondva – közülük néhányat meg is próbált görbekürtön előadni, amint azt az alábbi vicces videó legvégén láthatjuk.

az áhítatos Faris mellett Rachel dulciánon, a fagott reneszánsz kori ősén játszik:

cateseyes-buckingham2
.
emlékeztetőül itt a Vatikánban adott legelső Cat’s Eyes-koncertről az I Knew It Was Over című dal:

az új albumról való Drag brutálklipje 2016 márciusából:

.
Rachel Zeffira az új Cat’s Eyes-dalok mellett egy másik friss felvételen, a Primal Srceam március közepén megjelent Chaosmosis albumának Private Wars című számában is énekel:

.
a duó új albumának számlistája és borítója:

Cat’s Eyes: Treasure House (2016)

1. Treasure House
2. Drag
3. Chameleon Queen
4. Be Careful Where You Park Your Car
5. Standoff
6. Everything Moves Towards The Sun
7. The Missing Hour
8. Girl in the Room
9. We’ll be Waiting
10. Names On The Mountains
11. Teardrops

catseyes-treasure

Elton John a U2-kollaborációja után máris egy Gorillaz-klipdalban szerepel
okt. 1., 17:56
Guy Garvey: My Angel – az Elbow-énekes szólódala a Budapest Scoring Orchestra vonóskíséretével
okt. 1., 11:38
Tycho & rum·gold: Run Away – újabb kollaboráció énekes közreműködővel
Sze. 30., 18:21
Jónsi feat. Robyn: Salt Licorice – duett a Sigur Rós-énekes Shiver szólóalbumáról
Sze. 30., 9:36