A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Charlotte Gainsbourg: Songbird In A Cage – Paul McCartney-szerzemény az énekes-színésznő új albumán

2017. november 14., 7:59

A francia-brit színésznő Charlotte Gainsbourg három saját rendezésű – és három gyermekét is szerepeltető – klippel mutatta be hat év után elkészült visszatérő nagylemezének beharangozó számait (a Daft Punk-tag Guy-Manuel de Homem-Christo társaságában készített címadó Restet, a Blood Orange bevonásával forgatott Deadly Valentine-t és az album fő zenei segédjével, a párizsi DJ-producer SebastiAnnal jegyzett Ring-A-Ring O’ Rosest), de most már végre azt a dalt is hallhatjuk, melyet Paul McCartney írt és rögzített a november 17-én megjelenő lemezre.

A Rest albumon szerepel egy Dans vos airs című közös szerzemény az új-zélandi dalnokkal, Connan Mockasinnal is, de ő már az énekesnő legutóbbi 2011-es Stage Whisper lemezére is írt egy számot – a Paul McCartney-tól kapott dal azonban igazi unikumnak számít. Az új album elektronikus vonalához illeszkedő robotfunkos hangzást kapó Songbird In A Cage születéséről és a McCartney-val való közös New York-i stúdiózásról Charlotte Gainsbourg ekképpen mesél: „Úgy hat és fél évvel ezelőtt volt egy kellemes közös ebédünk. Mondtam neki, hogy ha valaha lenne egy dala a számomra, azzal egy álmom válna valóra. Néhány héttel később már el is küldte ezt a számot. Egy demó formájában, de azzal úgy nem tudtam mit csinálni, mert azt szerettem volna, hogy a dal az album szerves része legyen. Ahhoz újból ki kellett találnunk. Paul volt olyan kedves, hogy eljött az Electric Lady stúdióba, ahol feljátszott pár részt zongorán, basszuson és valamennyit gitáron is. Hihetetlen volt, már csak az is, ahogy láthattuk dolgozni.

.
ráadásként itt egy szintén a napokban közzétett felvétel, melyet a Soulwax név alatt dolgozó belga zenész-producer testvérpár, a 2ManyDJs duóként is ismert David és Stephen Dewaele készített az énekesnőnek az album második kislemezdalához – a Deadly Valentine-ból született Soulwax Remix itt hallható:

FRISSÍTÉS: a teljes Rest album!

Charlotte Gainsbourg: Rest (2017)

01 Ring-A-Ring O’ Roses
02 Lying With You
03 Kate
04 Deadly Valentine
05 I’m A Lie
06 Rest
07 Sylvia Says
08 Songbird In A Cage
09 Dans vos airs
10 Les Crocodiles
11 Les Oxalis

John Cale – sztárparádés Velvet Underground-estek, Sky Ferreira-duett, új dal Connan Mockasinnal
nov. 20., 9:01
Chance The Rapper, Eminem és Skylar Grey a Saturday Night Live-ban
nov. 19., 14:37
Noel Gallagher’s High Flying Birds: It’s A Beautiful World – új dal az ollón játszó francia énekesnővel
nov. 17., 12:15
King Gizzard & The Lizard Wizard: Polygondwanaland – a 2017-re ígért öt albumból itt a negyedik, ingyen!
nov. 17., 8:28