A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chromeo feat. The-Dream: Bedroom Calling – újabb dal a duó új albuma elé, Prince-rajongó sztárvendéggel

2018. január 30., 11:20

A gitáros-énekes David Macklovitch (Dave 1) és a vokóderes-billentyűs-basszista Patrick Gemayel (P-Thugg) szuper elektrofunk duója, a montreali Chromeo tavaly egy Lorde-remix (Green Light), egy Charli XCX-klipszereplés (Boys) és a Los Angeles-i Oliver producerduóval közös szám (Go With It) után végre bejelentett egy új albumot: a 2014-es White Woment négy évvel követő Head Over Heels megjelenési dátumát ugyan még nem tudjuk, de a novemberi Juice klipdal után most bemutatták a második beharangozó számot is a slágergyáros amerikai R&B-sztár The-Dream (született: Terius Youngdell Nash, 1977) társaságában.

A saját sikeres kiadványai mellett számos világslágerben (Britney Spears & Madonna: Me Against The Music, Rihanna: Umbrella, Beyoncé: Single Ladies stb.) segédékező The-Dreamet 2016-ban hallhattuk a Solange-féle A Seat At The Table közreműködői közt és SBTRKT szintén az évi Save Yourself meglepetésalbumának fő vendégénekeseként is, de tavalyra ígért saját Love Affair albuma egyelőre még csúszik. Addig is itt van tőle ez a Bedroom Calling című Chromeo-kollaboráció, ahol „az egyetlen sikeres arab-zsidó együttműködés” egy afroamerikai féllel bővülve is remekül funkcionál – főleg, hogy a szexi Prince-hagyományokat mindkét előadó nagy becsben tartja.

.
egy New York-i DJ, Coleman Howard, azaz CFLO már 2015-ben összehozott egy hatásos The-Dream/Chromeo-keveréket, mikor rátette az énekes Rockin That Shit dalát a duó szintén 2009-ből való Night By Night című számára:

.
mutatóba The-Dream egyik csúcsműve, a 2010-es Love King albumán a Yamaha, Nikki pt. 2 és Abyss című számokból álló Trilogy:

The-Dream két tavalyi megjelenése, a rapper Fabolous (John David Jackson, 1977) társaságában jegyzett Summer Body. . .

. . .és A sötét ötven árnyalata filmzenéjéhez adott Code Blue:

Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59
Gerard Way: Here Comes The End – a My Chemical Romance-vezér The Umbrella Academy-betétdala
Júl. 9., 6:42