A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Chvrches: Hansa Session – akusztikus lemez vonósnégyes-kísérettel a legendás berlini stúdióból

2018. november 19., 10:52

A Chvrches skót szintipopzenekar a tavaszi Love Is Dead album kislemezsorozata (Get Out, My Enemy, Never Say Die, Miracle, Graffiti) mellett nyáron a Wednesday Campanella japán elektropop együttessel is kiadott egy közös dalt (Out Of My Head), most ősszel pedig egy akusztikus EP-vel bővíti diszkográfiáját: az alaptrió a márciusi New York-i unplugged session után az új turnédobosával és egy vonósnégyessel kiegészülve egy ötszámos anyagot rögzített a négy évtizede David Bowie- és Iggy Pop-lemezek révén elhíresült berlini Hansa stúdióban.

„Amikor lehetőségünk nyílt a Hansában stúdiózni, azonnal ráugrottunk, még úgy is, hogy egy elég mozgalmas turné közepén jártunk. Ez megszentelt föld számomra – a nagy hőseim, Bowie, a Depeche Mode, Iggy, Siouxsie, a Tangerine Dream, Nick Cave és még sokan mások abban az épületben rögzítették a legjobb műveiket – és mikor bevonultunk oda, reméltük, hogy legalább egy kis töredékét meg tudjuk ragadni annak az energiának” – mondja Iain Cook, aki a felvételeknél akusztikus gitárra váltva kísérte Lauren Mayberry énekesnőt, míg Martin Doherty zongorán, a Kills koncertfelállásából átigazolt Jonny Scott dobos pedig legtöbbször seprűzve játszott.

A digitálisan kiadott, majd december 14-én vinyl formátumban is megjelenő Hansa Session EP-re az új Love Is Dead album öt dalának vonósnégyessel díszített akusztikus változata került. „Nagyon élveztük, ahogy megpróbáltuk újraértelmezni a dalokat, eltérő hangszereléssel is átadni a bennünk lévő üzenetet és érzelmeket” – mondja az énekesnő Lauren az itt hallható berlini felvételekről.

a Hansa Session EP félperces beharangozó videója. . .

. . .és a teljes ötszámos anyag:

Graffiti
Miracle
Get Out
Heaven/Hell
Really Gone

.
a Love Is Dead album legutóbbi kislemezdalának, a Graffitinek az októberi klipje Rare Henderson rendezésében fiatal szereplőkkel:

Blue Hawaii: All The Things – videoklip a kanadai tánczenei duó új albuma elé
Sze. 21., 15:59
Leonard Cohen: The Goal – a sztárparádés Thanks For The Dance című posztumusz albumról
Sze. 20., 15:57
Georgia: Never Let You Go – az angol producer-énekesnő új Seeking Thrills albumáról
Sze. 20., 9:17
Anna Of The North: Dream Girl – a norvég énekesnő második albumáról
Sze. 19., 17:52