A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Chvrches: Hansa Session – akusztikus lemez vonósnégyes-kísérettel a legendás berlini stúdióból

2018. november 19., 10:52

A Chvrches skót szintipopzenekar a tavaszi Love Is Dead album kislemezsorozata (Get Out, My Enemy, Never Say Die, Miracle, Graffiti) mellett nyáron a Wednesday Campanella japán elektropop együttessel is kiadott egy közös dalt (Out Of My Head), most ősszel pedig egy akusztikus EP-vel bővíti diszkográfiáját: az alaptrió a márciusi New York-i unplugged session után az új turnédobosával és egy vonósnégyessel kiegészülve egy ötszámos anyagot rögzített a négy évtizede David Bowie- és Iggy Pop-lemezek révén elhíresült berlini Hansa stúdióban.

„Amikor lehetőségünk nyílt a Hansában stúdiózni, azonnal ráugrottunk, még úgy is, hogy egy elég mozgalmas turné közepén jártunk. Ez megszentelt föld számomra – a nagy hőseim, Bowie, a Depeche Mode, Iggy, Siouxsie, a Tangerine Dream, Nick Cave és még sokan mások abban az épületben rögzítették a legjobb műveiket – és mikor bevonultunk oda, reméltük, hogy legalább egy kis töredékét meg tudjuk ragadni annak az energiának” – mondja Iain Cook, aki a felvételeknél akusztikus gitárra váltva kísérte Lauren Mayberry énekesnőt, míg Martin Doherty zongorán, a Kills koncertfelállásából átigazolt Jonny Scott dobos pedig legtöbbször seprűzve játszott.

A digitálisan kiadott, majd december 14-én vinyl formátumban is megjelenő Hansa Session EP-re az új Love Is Dead album öt dalának vonósnégyessel díszített akusztikus változata került. „Nagyon élveztük, ahogy megpróbáltuk újraértelmezni a dalokat, eltérő hangszereléssel is átadni a bennünk lévő üzenetet és érzelmeket” – mondja az énekesnő Lauren az itt hallható berlini felvételekről.

a Hansa Session EP félperces beharangozó videója. . .

. . .és a teljes ötszámos anyag:

Graffiti
Miracle
Get Out
Heaven/Hell
Really Gone

.
a Love Is Dead album legutóbbi kislemezdalának, a Graffitinek az októberi klipje Rare Henderson rendezésében fiatal szereplőkkel:

Anna Calvi feat. Courtney Barnett: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy
jan. 27., 22:08
David Lynch feat. Jack Cruz: The Flame Of Love – kétszámos kislemez egy szerelmes majommal
jan. 27., 10:38
A 2020-as Grammy-gála nyertesei és fellépői
jan. 27., 7:17
Badly Drawn Boy: Is This A Dream? + The Place I Want To Be – új számok videói nyolc év után
jan. 25., 17:47