A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cléa Vincent: Jmy attendais pas – klip a francia billentyűs-énekesnőtől

2016. június 19., 23:54

Az első albumuk előtt álló fiatal énekesnőket bemutató sorozatunkban a francia Cléa Vincent már másfél éve kapott egy nagy cikket, mikor a MusicPress 2014 legjobb lemezei listáján az ő Non mais oui című kétrészes anyaga lett az év EP-je, élen a briliáns Château perdu klipdallal. 2015-ben furamód semmiféle kiadvány nem érkezett a dalszerző-billentyűs-énekesnőtől, de idén végre új megjelenésekkel tért vissza: az áprilisi Record Store Day alkalmából a 2014-es dupla EP dalait – egy eddig kiadatlan számmal kiegészítve – egy szimpla vinyl LP-n egyesítette (Non Mais Oui 2 en 1), a héten egy videoklippel bemutatott Jmy attendais pas című új kislemezdala pedig már az októberre bejelentett első igazi albumának előfutára.

Az ifjú zongorista-énekesnőnek már 2013-ban lett volna egy albuma Happée coulée címmel a nagy Polydor/Universal kiadónál, de a mamutcég végül mégsem jelentette meg a tervezett tízszámos anyagot, így azoknak a daloknak mintegy fele átvándorolt a független Midnight Special Recordsnál kiadott két 2014-es EP-re (Non Mais Oui, Non Mais Oui 2/2).

cleavincent-live-ff

Az első EP egyik száma, a Retiens mon désir 2014 elején indie slágerré lett, és most ugyanezt a címet kapta a 2016. október 7-re ígért album is, melyen Cléának ismét a Tahiti 80 francia indie pop zenekarból ismert dobos-billentyűs Raphaël Léger volt a fő munkatársa, aki a Château perdu-tól kezdve társszerzőjévé is előlépett (a nagylemezre a két sikerdal mellé tíz új számot írtak). Az e heti albumbejelentéssel egy időben a Jmy attendais pas (Nem vártam) című slágeres elektropop kislemezdal is megérkezett egy VHS-esztétikájú klippel.

Cléa Vincent másik idei megjelenése: a Non Mais Oui és Non Mais Oui 2/2 című 2014-es EP-k dalait egyesítő Non Mais Oui 2 en 1 című 2016-os gyűjteményes lemezre bónuszként egy eddig kiadatlan szám is került, mely szintén a Non Mais Oui címet viseli:

.
ráadásként Cléa egyik idei koncertjéről a belga-portugál színész-énekesnő Lio 1983-as La Reine des Pommes című dalának feldolgozása:

Billie Eilish: Male Fantasy – videoklip az új album záródalához
dec. 6., 18:00
The National: Somebody Desperate – a Cyrano filmzenealbumról
dec. 3., 13:56
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és sokan mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33