A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cléa Vincent: Samba – videoklip a francia énekesnő új Tropi-Cléa EP-jéhez

2017. június 27., 19:12

A nyári hőségben az új Calvin Harris-album sztárvendéghalmozó ska-pop slágerének műanyag trópusi szigetes luxusklipje (Feels) mellé ellenpontként nézzünk inkább egy azzal egy időben érkezett bájos francia videót, melyet a párizsi elektropop-üdvöske Cléa Vincent szintetizátoros-dalszerző-énekesnő spontán élő hangzású új tropicalia lemezének, az itt végig is hallgatható Tropi-Cléa EP-nek a Samba című dalához forgatott interneten felkért amatőr táncosokkal a fiatal vizuálművész-színésznő Solène Azoulay, aki szinte az összes technikai munkát (rendezés, kamerázás, vágás, festés, rajz, makettek, animáció stb.) egymaga végezte.

A pályakezdő énekesnőket bemutató sorozatunkban 2014-es Non Mais Oui EP-párjával szerepelt Cléa már a közösségi finanszírozással készített első albumának, a 2016 legjobb lemezei közé tartozó Retiens mon désirnek a legutóbbi videóját, az Achète le moi-t is Solène-nel forgatta tavaly ősszel, és most ismét őt kérte fel rendezőnek a Samba című dalhoz, mely a stúdióban spontán módon élőben rögzített és az áprilisi Record Store Day-re kiadott hatszámos Tropi-Cléa EP egyik új szerzeménye (az egzotikus dél-amerikai hangzások ihlette Les sessions du soleil, azaz A napfényes felvételek alcímű lemezre pár régi dalból, a Méchant loup-ból és a Neuilly-ből is készültek stílszerű új hangszerelések).

a Samba klip a stábfotó jobb szélén ülő Solène Azoulay rendezőnő Rio de Janeirót formázó saját készítésű makettjeivel . . .

. . .és az április Tropi-Cléa EP teljes hatszámos anyaga:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13