A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Cold Cave: You & Me & Infinity – az új EP klipdalai + az American Nightmare visszatérő albuma 15 év után

2018. április 15., 14:02

Az amerikai énekes Wesley Eisold dark wave-es szintipop projektjének, a Cold Cave-nek a harmadik albumát már hét éve hiába várjuk, de minden évben kapunk új kiadáványokat: a 2016-os kislemezek (Nothing Is True But You, The Idea Of Love/Rue The Day) után 2017 őszén kijött Glory klipdal rajta lesz a 2018 júniusában megjelenő négyszámos You & Me & Infinity EP-n is, melyről immár a címadó nyitódal is megérkezett egy videóval – de a frontember közben régi hardcore zenekarának, az American Nightmare-nek az élén is előállt egy visszatérő albummal 15 év után!

A 2014-ben és 2017-ben budapesti koncertet is adó Cold Cave, melyben Wesely Eisold a feleségével, a billentyűs-fotós-videoművésznő Amy Lee-vel játszik együtt, június 1-jén adja ki az új EP-jét, melyhez május végétől igazítottak amerikai turnét, de előtte a frontember még lefut egy kört az American Nightmare-rel is: az 1998-ban alakult bostoni hardcore punk együttes a már Give Up The Ghost zenekarnéven kiadott 2003-as második nagylemeze után oszlott fel, de a 2011-es újjáalakulásból 2018 februárjára megszületett a visszatérő Amercian Nightmare album, és annak koncertkörútja egészen május elejéig húzódik. „Olyan lemezt akartam, hogy annak a zenének a hatását tükrözze, amin felnőttünk és ami még mindig fontos számunkra, vagyis hogy ne egy modern hadcore album legyen. Szeretem ebben a lemezben a rövidségét, és azt, hogy milyen sötét” – mondja Wesley az együttes 15 év után elkészült húszperces új anyagáról.

a címnélküli új American Nightmare-nagylemez február-márciusi Flowers Under Siege és Gloom Forever című klipjei. . .

. . .és a teljes kilencszámos visszatérő album húsz percben:

American Nightmare: American Nightmare (2018)

01 The World Is Blue
02 Flowers Under Siege
03 American Death
04 War
05 Gloom Forever
06 Lower Than Life
07 Colder Than Death
08 Dream
09 Crisis Of Faith

.

Wesley Eisold másik együttese, a New Order-es hangzásirányba tendáló Cold Cave most a héten jelentette be You & Me & Infinity című négyszámos EP-jét, melyre a 2016-os Valentin napon digitális letöltésként közzétett Nothing Is True But You ajándékdal mellett felkerül a 2017 szeptemberében egy performance videóval bemutatott Glory is. . .

. . . ez pedig a szintén Amy Lee rendezésében klipet kapó friss Cold Cave-dal, az új EP címét adó You & Me & Infinity, melyben Wesley előadásmódjáról a Sisters Of Mercy, míg Amy záró szövegrészéről a nyolcvanas évek elejének szintis new wave színterén feltűnt Anne Clark angol spoken word költő-énekesnő (St. Vincent névrokona) is eszünkbe juthat:

a június 1-jén megjelenő EP borítója és számlistája:

Cold Cave: You & Me & Infinity (2018)

1) You & Me & Infinity
2) Nothing Is True But You
3) Glory
4) My Heart Is Immortal

.

Johnny Marr: Armatopia – videoklip egy világvége-diszkódalhoz
feb. 23., 16:00
Weezer: High As A Kite – videoklip + Living In L.A. – újabb dalok a Fekete Albumról
feb. 22., 12:35
Marissa Nadler: Poison Summer – kétszámos EP egy John Cale-duettel
feb. 22., 6:07
Aldous Harding: The Barrel – bizarr klip Lorde kedvenc új-zélandi zenészének új albuma elé
feb. 21., 23:51