A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Coldcut: Donald’s Wig + Only Heaven – visszatérő EP tíz év után, Roots Manuva közreműködésével

2016. november 3., 9:40

A Ninja Tune kiadót bő negyedszázada vezető brit DJ-producer páros, Matt Black és Jonathan More duója, a Coldcut már tíz éve, a 2006-os Sound Mirrors óta nem adott ki új albumot, ám most végre bejelentette visszatérő kiadványát, és a november 25-én megjelenő ötszámos Only Heaven EP-ről már két felvételt is hallhatunk: az október elején Roots Manuva közreműködésével már bemutatott címadó nyitódal után megérkezett a SBTRKT– és Gorillaz-kollaborációiról ismert Roses Gabor brit énekesnővel felvett Donald’s Wig is, melyben a címbéli paróka természetesen Donald Trump frizurájára utal.

rootsmanuva-shop

Az új EP érdekessége, hogy a Coldcut-tagok régebbi kiadójánál, a már a Ninja Tune 1990-es alapítása előtt is használt – és idén újraindított – Ahead Of Our Time labelnél jelenik meg. A rapper Roots Manuva (született: Rodney Hylton Smith, 1972) már a duó legutóbbi 2006-os Sound Mirrors lemezén is közreműködött, így most az ő fő hangként való jelenléte is biztosítja a folytonosságot a hosszú kihagyás utáni folytatásban. Az Only Heaven EP itt hallható címadó downtempo nyitódalában társproducerként az egykori Major Lazer-alapító Switch (a mostanában főleg With You. nevű house kollektívájával aktív Dave Taylor) és a fekete amerikai basszusgitár-fenomén Thundercat (polgári nevén: Stephen Bruner) is közreműködik:

.
Az EP másik vokális közreműködője a fekete londoni énekesnő, Roses Gabor (polgári nevén: Rosie Wilson), akit többek között SBTRKT és a Gorillaz produkcióiból is ismerhetünk (Damon Albarnék 2005-ös Demon Days albumának DARE című sikerdalában is ő adta az animált gitároslány Noodle énekhangját a Happy Mondays-frontember Shaun Ryder partnereként, majd a 2010-es Plastic Beach turnéjára is visszatért).

albarn-rosie

Az új Coldcut-EP második kislemezdala, a breakbeat alapú Donald’s Wig (Donald parókája) Roses Gabor énekével itt hallható:

.
az EP számlistája és borítója:

Coldcut: Only Heaven (2016)

1. Only Heaven (ft. Roots Manuva)
2. Creative
3. Dreamboats (ft. Roots Manuva & Roses Gabor)
4. Donald’s Wig (ft. Roses Gabor)
5. Quality Control (ft. Roots Manuva)

coldcut16ep

.
emlékeztetőül itt van a Coldcut duó 2006-os Sound Mirrors albumának True Skool című Roots Manuva-kollaborációja:

Roses Gabor egy 2006-os Gorillaz-koncerten Shaun Ryderrel és zongoránál ülő Damon Albarnnal együtt énekli a DARE című slágert:

Baxter Dury: Slumlord – videoklip az új The Night Chancers album elé
nov. 20., 15:43
Millie Turner: Hide+Seek – hétszámos EP a 19 éves brit énekesnőtől
nov. 19., 19:14
Beck: Paisley Park Sessions – Prince-feldolgozások Prince stúdiójában
nov. 19., 8:16
Haim: Hallelujah – újabb kislemezdal Paul Thomas Anderson-klippel
nov. 18., 22:26