A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Crystal Fairy – a teljes album az At The Drive-In-, Le Butcherettes- és Melvins-tagok szupergruppjától

2017. február 18., 9:54

Az At The Drive-In/The Mars Volta-gitárhős Omar Rodríguez-López a tavalyi 12 részes albumsorozata már folyamatosan bővül idén is az újabb 12 részes folytatás kéthetente érkező lemezanyagaival, de közben egy még frissebb és izgalmasabb albumot is kapunk most tőle és Crystal Fairy nevű szupergruppjától, melyet a mexikói-amerikai Le Butcherettes vadóc gitáros-billentyűs-énekesnőjével, Teri Gender Benderrel és a Melvins-alaptagokkal, a dobos Dale Croverrel és az ikonikus hajú Buzz Osborne gitárossal alapított. Az egyre jobb beharangozó számok, a Drugs On The Bus, a Chiseler meg a név- és címadó dal után itt már a teljes Crystal Fairy lemez meghallgatható a jövő heti megjelenés előtt.

A sludge/grunge-előfutár Melvins veteránjai a 2015-ös nyári turnéjukon már rendszeresen játszottak az előzenekarként velük koncertező Le Butcherettes énekesnőjével egy közös számot (a Rebel Girl című Bikini Kill-feldolgozást), majd azon az őszön már el is kezdtek együtt dalokat írni és stúdiózni Los Angelesben, ahol Terezától csak annyit kértek, hogy hard rockosabban énekeljen (a Drugs On The Bus, Necklace Of Divorce és Bent Teeth című számokkal már a legelső napon el is készültek. A Melvins/Le Butcherettes-turnét Teri mellett fotósként dokumentáló Omar negyedik tagként basszusgitáron tette hozzá a maga részeit az közös anyaghoz, majd 2016 elején már a saját El Pasó-i stúdiójába hívta meg szupergrupp-zenésztársait, hogy ott fejezzék be a Crystal Fairy albumát (a felvételek közben sok filmet néztek együtt, a horrorok mellett például Tereza egyik kortárs kedvencét, Sebastián Silva chilei rendező Michael Cera főszereplésével forgatott 2013-es Sundance-díjnyertes Crystal Fairy & The Magical Cactus!-át, mely aztán az énekesnő egyik dalszövegét és magát a zenekarnevet is ihlette).

A Faith No More-énekes Mike Patton saját Ipecac kiadójánál február 24-én megjelenő címnélküli Crystal Fairy-album itt hallható:

.
mozielőzetes a 2013-as Crystal Fairy & The Magical Cactus filmhez, melyben Gaby Hoffmann játssza a címszereplő lányt:

.
Ami Omar Rodríguez-López lemezsorozatát illeti, a tavalyi 12 részes blokk (Sworn Virgins, Corazones, Blind Worms Pious Swine, Arañas en La Sombra, Umbrella Mistress, El Bien y mal Nos Une, Cell Phone Bikini, Infintiy Drips, Weekly Mansions, Zapopan, Nom De Guerre Cabal, Some Need It Lonely) után bővítésként szilvesztertől elindult egy szintén 12 albumból álló újabb széria (A Lovejoy, Roman Lips, Zen Thrills . . . ), és a projekt Bandcamp-oldalára azóta is folyamatosan kerülnek ki a lejátszók – ezek a legfrissebbek:

Chocolate Tumor Hormone Parade (2017. február 10. – ez az album az Omar Rodriguez-Lopez Group 2012-es koncertjein rögzített felvételekre épül, az utolsó négy számban Teri Gender Bender szövegeivel és énekével)

Ensayo de un Desaparecido (2017. február 24. – ez az album, mely nagyrészt Omar 2009-es Xenophanes című szólólemezének újraértelmezett dalaiból állt össze, a megjelenés napjától lesz itt végighallgatható)

.
a 2017-es lemezsorozat további részeinek címe és tervezett érkezési dátuma:

Nutrido por Mercenarios (2017. március 10.)

Scrapyard Handshakes (2017. március 24.)

Cosmic Jesus Hearst (2017. április 7.)

Invisible Chain Gang (2017. április 11.)

Baby Teeth Farm (2017. május 5.)

Temporarily Testing Salvation (2017. május 19.)

Reaganomics Lamborghini (2017. június 2.)

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30