A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A soul-blues gitáros-énekes Curtis Harding albuma Black Lips-tagokkal

2015. január 16., 21:43

A soul-blues-rock dalszerző-gitáros-énekes Curtis Harding évekig Cee Lo Green vokalistája volt, majd a garázs-punk Black Lips-tagokkal alapított közös projektet Night Sun néven, de 2014-ben elkészült Soul Power című első saját albumával, melyhez a borítót az Yves Saint Laurent-direktor Hedi Slimane fotózta. A lemez az amerikai kiadás után jövő héten már az egész világon megjelenik – itt már meg is hallgatható.

Az 1979-ben Detroitban egy gospel énekesnő anya és egy vietnami háborús veterán apa gyermekeként született Curtis a családjával keresztül kasul végigutazta az Egyesült Államokat és minden zenét befogadott. Énekesként Otis Redding és Sam Cooke, gitárosként Bo Diddley és B.B. King a legnagyobb hősei, így Atlantába költözve nemcsak a helyi hiphop szcénáról kinőtt Cee Lo funk-soul show-jába illett be jól vokalistaként (sőt társíróként jegyzett Grand Canyon című szerzeménye is felkerült a pufók sztár 2010-es The Lady Killer sikeralbumára és Fuck You kislemezének egyes kiadásaira bónuszdalként), de rhythm & blues hátterével az ottani garázs-rock undergroundba is lazán be tudott illeszkedni. A Black Lips tagjaival sokat játszott együtt, a gitáros Cole Alexanderrel és a dobos Joe Bradley-vel közös Night Sun nevű hobbizenekaruk a tavalyi év elején egy kislemezt is kiadott, a szintén 2014-re elkészült Soul Power című remek Curtis Harding-debütalbumon pedig a gitáros Cole mellett a másik Black Lips-frontember, a basszista Jared Swilley is ott penget (két dalban társszerzők is, az előbbi a Surf című számban, az utóbbi az I Don’t Wanna Go Home-ban).

az Yves Saint Laurent divatház kreatív igazgatója, Hedi Slimane tavaly egy teljes fotósorozatot készített Hardingról, aki még egy szexi videót is kapott a párizsi cégtől Next Time című dalára:

curtisharding-ysl-hat

a Keep On Shining című szám klipje és élő előadása:

Curtis az albumára végül fel nem került címadó Soul Powert játssza a Black Lips és más haverzenekarok zenészeivel egy 2011-es Night Sun-koncerten:

egy 2012-es kisfilm a Night Sun hivatalos felállásáról, melyben Curtis Harding és a két Black Lips-tag, Cole Alexander és Joe Bradley mellett a seattle-i pszichedelikus soul/garázs-rock Night Beats együttes szólógitáros frontembereként elhíresült Danny Lee Blackwell is benne van:

a 2014 elején megjelent első Night Sun-kislemez a No Pressure és On My Way című dalokkal:

Curtis albumának Hedi Slimane fotózta borítója itt látható nagyban is:

curtisharding-soulpower

SoKo: Looking For Love – videoklip az új Feel Feelings albumhoz az Earth frontemberével
Júl. 11., 20:32
Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59