A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Daphne Guinness új klipdalai David Bowie áldásával készült albumáról

2016. március 27., 15:30

2014 őszén, ennek a rovatnak az indulásakor az egyik legelső cikket Lady Gaga és St. Vincent egyik nagy vizuális inspirációs forrásának, az ír-angol arisztokrata divatikon Daphne Guinnessnek a David Bowie ihlette glam rock klipdala, az Evening In Space kapta, melynek hangszerelését és stúdiófelvételét Bowie hűséges producere, Tony Visconti jegyezte, a buja fantasy kisfilmjét pedig David LaChapelle rendezte. A Guinness-örökösnő 2016-ra elkészült első albumával, és a május 27-én megjelenő Optimist In Black beharangozójaként már érkeznek is az újabb és újabb számok és videók.

Az 1967-es születésű Daphne Guinness (aki a fenti képen a V Magazine Lady Gaga meghatározó inspirációs forrásainak szentelt januári számához készült fotósorozat egyik képén látható legjobb tanítványával) már tizenévesen is énekesnői pályára készült, de korai házassága és gyerekei születése miatt félretette ez irányú ambícióit, és csak 2011-ben tért vissza a zenéhez, mikor az elhunyt testvére emlékére tervezett Bob Dylan-feldolgozás helyett végül inkább saját dalszövegeket kezdett írni, és Pat Donne ír producer zeneszerzői segítségével összehozott egy teljes lemezanyagot, melyet aztán a legendás Tony Visconti produceri irányításával öntött végső formába a New York-i Avatar stúdióban.

daphne-visconti

Visconti (aki a fenti képen egy 2014-es Daphne Guinness-koncert vendégeként látható) a stúdiófelvételekhez olyan zenészeket hívott, mint a Tom Petty And The Heartbreakers-dobos Steve Ferrone vagy David Bowie basszistanője, Gail Ann Dorsey – sőt a demókat elküldte magának Bowie-nak is, aki egyik délután be is ugrott a stúdióba (tetszett neki, amit hallott, és bátorította Daphnét a folytatásra).

daphne-eyes2

Az énekstílusában Nico és a Jefferson Airplane-díva Grace Slick teatralitást idéző művésznő az Optimist In Black című dalát a legjobb barátai – a divattervező Alexander McQueen és az őt felfedező Isabella Blow stylist/magazinszerkesztő – öngyilkossága utáni gyászos időszakról írta, és ezt a címet adta magának az albumnak is, mely az optimista kitétellel azért mégiscsak az életigenlés mellett voksol.

daphne-sphere2

A 2016. május 27-re ígért 14 számos album januári bejelentése óta minden hónapban felkerült egy-egy klip a YouTube-ra: íme a januárban bemutatott The Long Now. . .

. . . és a februári Marionettes . . .

. . .ez pedig a 2013-as kislemezváltozatában már ismert Fatal Flow a héten közzétett új keverése:

.
Daphne Guinness a Lady Gaga által szerkesztett januári V Magazine egyik címlapverzióján és pár fotóján:

gaga-daphne1c

daphne-v-gagaless

gaga-daphne2c

.
az album borítója és számlistája:

Daphne Guinness: Optimist In Black (2016)

1 Take Out What Didn’t Happen
2 Fatal Flaw
3 Make Up
4 Hitch Hiking
5 Marionettes
6 Subtle Hand Of Fate
7 Optimist In Black
8 Magic Tea
9 Joke
10 The Long Now
11 Old School
12 Evening In Space
13 No Nirvana of Cooldom
14 No Armageddon

daphne-optimist

Blue Hawaii: All The Things – videoklip a kanadai tánczenei duó új albuma elé
Sze. 21., 15:59
Leonard Cohen: The Goal – a sztárparádés Thanks For The Dance című posztumusz albumról
Sze. 20., 15:57
Georgia: Never Let You Go – az angol producer-énekesnő új Seeking Thrills albumáról
Sze. 20., 9:17
Anna Of The North: Dream Girl – a norvég énekesnő második albumáról
Sze. 19., 17:52