A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

David Bowie: Is It Any Wonder? – ritkasággyűjtemény-EP

2020. február 14., 11:12

A négy éve elhunyt David Bowie-tól a 2016-os Blackstar búcsúalbum és a Lazarus című musical már posztumusz megjelenésű dalai (When I Met You, No Plan, Killing A Little Time) óta még bőven kapunk ritkasággyűjteményeket és eltérő verziókat (mint a Never Let Me Down nagylemez 2018-as újrahangszerelt változata vagy a Space Oddityhez készült tavalyi új mix és klip). Most itt egy hatszámos új EP is a kilencvenes évek közepéről való kuriózumokkal.

A január eleje óta hetente érkező felvételekből mára összeállt Is It Any Wonder? című digitális EP-re nagyrészt olyan számok kerültek, melyeket Bowie a jungle/drum’n’bass ihletésű 1997-es Earthling albumának készítése és az az évi 50. születésnapi koncertjére való felkészülés idején rögzített: pár hetvenes évekbeli klasszikusának új verziói (The Man Who Sold The World, Stay) mellett a nyolcvanas-kilencvenes évtizedfordulón működő Tin Machine nevű rockzenekarának repertoárjából is átdolgozott szerzeményeket (I Can’t Read, Baby Universal), a Nuts pedig egy nagyrészt instrumentális kísérleti darab, ami megérdemelten maradt dobozban 1997-ben. A válogatást záró The Man Who Sold The World élő verziójának Brian Eno-féle mixe egy kicsivel korábbi, még 1995-ből való (az EP-n a dal másik verziója, mint az alcím is  jelzi, a 2020. április 18-án megjelenő ChangesNowBowie albumról származik, mely egy élőben felvett 1996-os BBC-rádiósession anyagát gyűjti egybe).

az I Can’t Read ’97-es verziója (mely nem azonos a szintén 1997-es Jégvihar filmzenelemezhez adott változattal) egy korabeli tévéközvetítéshez forgatott Tim Pope-videóval. . .

. . .és a teljes Is It Any Wonder? EP digitális kiadása:

The Man Who Sold The World (ChangesNowBowie Version)
I Can’t Read ’97
Stay ’97
Baby Universal ’97
Nuts
The Man Who Sold The World (Eno ‘Live’ Mix) (2020 Remaster)

.
összevetésként az eredeti verziók az 1991-es Baby Universal és 1989-es I Can’t Read című Tin Machine-dalokból:

.
az Is It Any Wonder? EP március 20-án megjelenő fizikai kiadására a ChangesNowBowie-val átfedést mutató The Man Who Sold The World verzió helyére a Fame-ből származtatott Fun című számnak egy mixe kerül majd:

.
a másik új kiadvány, az április 18-án a Record Store Day alkalmából megjelenő 1996-os BBC-rádiófelvételek borítója és számlistája:

David Bowie: ChangesNowBowie (2020)

01 “The Man Who Sold The World”
02 “The Supermen”
03 “Andy Warhol”
04 “Repetition”
05 “Lady Stardust”
06 “White Light White Heat”
07 “Shopping For Girls”
08 “Quicksand”
09 “Aladdin Sane”

Disclosure: Ecstasy + Tondo – diszkóhangmintás számok az angol testvérpártól
feb. 26., 5:56
Perfume Genius: Describe – klipdal az új Set My Heart On Fire Immediately album elé
feb. 25., 19:54
Ariana Grande és Jim Carrey dalai Michel Gondry rendezésében
feb. 24., 16:43
Humanist – album Mark Lanegan, Dave Gahan és sok más vendégénekes közreműködésével
feb. 23., 23:48