A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

David Bowie: Space Oddity – új mix és klip a holdra szállás 50. évfordulójára

2019. július 21., 19:39

David Bowie 1969-es első slágerének, az Apollo 11 holdexpedíciójához időzítve kiadott Space Odditynek már eddig is több verziója és videója létezett, de most itt egy újabb: a veterán Bowie-producer Tony Visconti 2019-es mixéhez Tim Pope által készített klipnek múlt éjszaka a holdra szállás 50. évfordulóján tartották a premierjét a washingtoni Kennedy Centerben rendezett NASA-ünnepségen, és a mai napon már a néhai énekes hivatalos YouTube-csatornájára is felkerült.

A július 26-án megjelenő jubileumi Space Oddity Box Setben az eredeti 1969-es kislemez reprodukciója mellett egy másik korong is helyet kapott, melyre Tony Visconti készített 2019-es mixet az ötvenéves slágerből és annak Wild Eyed Boy From Freecloud című korabeli B-oldalas dalából.

Az új Space Oddity mix hivatalos klipjéhez Tim Pope azt a képanyagot használta, amit a dal élő előadásakor forgatott David Bowie 50. születésnapi koncertjén (1997. január 9-én a New York-i Madison Square Gardenben), míg az elegáns fekete-fehér felvételek 1990-ből származnak: az énekes akkoriban a montreali La La La Human Steps tánctársulattal dolgozott, és annak koreográfus-rendezőjével, Éduaord Lockkal készített az az évi Sound & Vision turnéhoz háttérvetítés-videókat.

.
a Space Oddity legelső verziója 1969 februárjából a Malcolm J. Thomson által forgatott Love You Till Tuesday filmből. . .

. . .az 1969 júniusában felvett klasszikus verzió 1972-es klipje a rockfotós Mick Rock rendezésében. . .

. . .és a dal 1979 decemberében újravett verziójának videója David Mallet rendezőtől. . .

. . .átfedésben a Major Tom-történetet folytató 1980-as Ashes To Ashes klipjével:

Deap Lips – a Deap Vally csajduó és a Flaming Lips közös albumáról
dec. 7., 0:00
Courtney Barnett: MTV Unplugged (Live In Melbourne)
dec. 6., 8:12
Billie Eilish: Xanny – videoklip + lemezborító-festés Jack White-nál
dec. 5., 18:59
EOB: Brasil – klip a Radiohead-gitáros Ed O’Brien első szólóalbuma elé
dec. 5., 15:00