A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dolores Haze: The Haze Is Forever – a svéd csajkvartett első albuma

2015. november 17., 8:59

Négy lány, ha összefog. . . Pörögnek a csajkvartettek szerte a világon: az idei második albumával turnézó seattle-i Chastity Beltet épp ma este láthatjuk és hallhatjuk Bécsben (a Death Cab For Cutie előzenekaraként a Gasometerben), a londoni Savages már beharangozta januárra második nagylemezét, a madridi Hinds pedig a debütalbumát, de a Los Angeles-i Warpaint is adott ki már idén egy új maxit. Most jöjjön a stockholmi Dolores Haze is, mely most állt elő első albumával.

Dolores Haze a Lolita című hírhedt Nabokov-regény címszereplő tinilányának polgári neve volt (de létezik egy ilyen New York-i divatcég is, mely a hatvanas évek és a kilencvenes évekbeli grunge esztétikáját keresztezi a szubverzív nőiesség jegyében), és ez a négy svéd zenészcsaj egyenként is hasonlóan provokatív és vicces művészneveket választott: a basszusgitáros-énekesnő Groovy Nickz, a ritmusgitáros Groovy Fuck, a szólógitáros Lucky Lollo és a dobos Foxy Sagz a goth sex és diva couture szlogeneket használják produckiójukra, mellyel a garázsrocktól a shoegaze-en át az elektropunkig terjedő spektrumban zajonganak, feldolgozásaik terén pedig Peachestől az Interpolig is eljutnak. A tavaszi négyszámos Accindental EP után most november közepén adták ki az idei kislemez- és klipdalaikkal (I Got My Gun, Touch Me) beharangozott The Haze is Forever című nyolcszámos debütalbumukat, mely itt már meg is hallgatható.

DoloresHaze

a szintén novemberi Dolores Haze x Stand For Something című háromszámos iTunes-kiadvány a Jesus And Mary Chain, Bob Hund és Interpol együttesek egy-egy dalának feldolgozásával:

The Living End
We´re here! We´re here! Where are we?
The Heinrich Maneuver

.
a Fuck The Pain Away című Peaches-átiratot is tartalmazó négyszámos Accindental EP áprilisból:

Fever Ray: What They Call Us – a svéd énekesnő visszatérő klipdala The Knife-produkcióként
okt. 5., 15:00
Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59