A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Elhunyt Prince

2016. április 21., 20:21

57 éves korában elhunyt Prince, teljes nevén Prince Rogers Nelson, a poptörténet egyik legnagyobb géniusza. A multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekes holttestét a minnesotai Paisley Parkban lévő otthonában találták meg, halálhírét magyar idő szerint este 7 után nem sokkal a sajtósa hivatalosan is megerősítette.

A művész alig egy hete, április 14-én az atlantai Fox Theatre-ben még egymás után két zongorás szólókoncertet is adott, majd másnap úton hazafelé a magánrepülőgépével az Illinois állambeli Moline-ban kellett leszállnia, hogy kórházba szállítsák, ahonnan azonban néhány óra múlva hazaengedték – a hírek szerint néhány hete már influenzás volt, és a tünetei súlyosbodtak. 16-án szombaton este egy Paisley Park-i táncos bulin meglepetésként még színpadra lépett, eldicsekedett a közönségnek egy új gitárjával (lásd az alábbi fotót), és viccelődve nyugtatta meg egészségi állapota miatt aggódó rajongóit: “Várjatok még pár napot, mielőtt feleslegesen pazarolnátok az imáitokat!

prince-paisley-git

az utolsó (dupla) koncerten az atlantai Fox Theatre-ben, április 14-én:

prince-fox

prince-fox-poster

a leghíresebb dala a legtöbb néző által látott fellépésén – a Purple Rain egy rövid verziója a 2007-es Super Bowl félidejében:

az ABC News friss hírösszefoglalója:

Az 1958. június 7-én született Prince az első albumát 1978-ban jelentette meg, a legutóbbit tavaly év végén (a Hit n Run Phase One és HITnRUN Phase Two páros kiadványból a második rész CD-verziója már idén januárra csúszott át). A rengeteg stílusban (pop, rock, pszichedélia, soul, funk, hiphop, R&B, dzsessz stb.) otthonosan mozgó, zeneszerzőként, szövegíróként, gitárvirtuózként, énekesként és színpadi előadóként is a legnagyobbak közé számító művész több mint 100 millió lemezt adott el karrierje során, hét Grammy-díjat nyert és a főszereplésével készült Purple Rain film zenéjéért még Oscart is kapott. A Rock And Roll Hall Of Fame-be 2004-ben iktatták be. Magyarországon 2011-ben lépett fel, a Sziget nagyszínpadán.

Szerző:
Címkék:
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08