A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Élni jöttünk – itt az Intim Torna Illegál új nagylemeze

2018. május 28., 18:15

„Örökbe fogadtam egy oroszlánt! Vagy ő fogadott engem örökbe?” – teszi fel a kérdést Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál frontembere-dalszövegírója. A tavaly egy kislemezzel jelentkezett zenekar május 25-én új konceptalbumot ad ki, amelyet Peti oroszlánokkal kapcsolatos élményei, látomásai is inspiráltak.

Az Intim Torna Illegál megalakulása óta hazánk egyik kedvenc koncertzenekara, a klub- és fesztiválélet egyik legenergikusabb produkciója, amely mély gondolatokat tálal fülbemászó slágerekbe csomagolva, melyek közül a Vágjál lyukat a kádba egyenesen szlogen lett, de a Mennyország kapuján át a Köszönöm szépen-ig számos dal megjárta a rádiós slágerlisták tetejét. Képviselték már Magyarországot Európa legrangosabb showcase-eseményén, a Eurosonic fesztiválon. A megújult zenekar a tavalyi Köszönöm szépen EP dalait is beépítve egy egységes albummal jelentkezik Élni jöttünk címmel.

Fotó: Kabarcz Zsófi

Élni jöttünk” egy olyan világba, amely nem bánik velünk kesztyűs kézzel. S bár próbálnak minket megváltoztatni és beolvasztani, mi mégis a magunk urai vagyunk, és kitartunk az értékeink mellett. Ennek a legerősebb jelképe az oroszlán. Az oroszlán a maga ura, és ha megtámadják, akkor keményen visszavág, de hamar megbocsát, és nem haragtartó – definiálja az ITI körül felbukkant nagyvad szerepét Péter.  –Az Oroszlánok mindig arra törekednek, hogy helyre tegyék a dolgokat a világban; hatalmas érzésekkel rendelkeznek és érezniük kell, hogy végül valamit véghez vittek. Cselekvéssel reagálnak a helyzetekre ahelyett, hogy hátra dőlnének és gondolkodnának rajta; nem ösztönösek, de azért, mert a jövőbe néznek és számításba veszik tetteik következményeit.

Péter valóban örökbe is fogadott egy oroszlánt a budapesti állatkertben, május 24-től pedig már látható az Intim Torna Illegál vadonatúj, „oroszlános-cirkuszos” klipje, a Los Tiki Pictures csapatával készült Feltettem a polcra a szívemet című dal, mely a május 25-én megjelent Élni jöttünk című legfrissebb albumot vezeti fel. Az nagylemez fizikai formátumban is kapható már a MOL  töltőállomásokon, június 2-án pedig be is mutatják élőben, a Budapest Parkban.

A Feltettem a polcra a szívemet című dalunkhoz forgattunk klipet. Az oroszlán a lemez életre kelt manifesztációja. A forgatási helyszínt Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója bocsátotta a zenekar rendelkezésére, ahol a zenekar a rács mögött, a manézsban játszott, egy légtérben egy cirkuszi oroszlánnal – mondja Péter.
A legtöbb munkával, legtovább készült szám a lemezről. Kicsit olyan volt, mint Luca széke. A keverés alatt Sellyei Tamás hangmérnöknél folyamatosan jöttek az újabb ötletek, hogy milyen végső formát kéne adni a dalnak. Egyik nap egy teljes kórust rögzítettünk a dalhoz, másnap Peti rohant át egy másik stúdióba új gitársávokat játszani, míg mi párhuzamosan kevertük az anyagot. Harmadik nap le kellett cserélni a teljes basszus sávot, hogy meglegyen az összhang. Nem volt kérdés, ez a szám kap klipet az új lemezre. Hiszünk a dalban, szeretjük
– mondja Gálos Ádám, a zenekar dobosa.

A lemez dalai mind ugyanabban a hangulatban íródtak, és bár tempójukat tekintve eltérőek, mégis egységes képet alkotnak, és egyenként is megállják a helyüket – összegzi Péter.

Élni jöttünk album

Youtube

Spotify

Intim Torna Illegál lemezbemutató koncert

Vendég: HolyChicks

Időpont: 2018. június 2. 18.00

Helyszín: Budapest Park

Facebook-esemény

ITI Facebook

Web

Nyitókép: Bikali Sándor

A Meute fellépésével indul az Akvárium Tavasz Terasz
Már. 19., 10:17
Menyhárt Jenő 60 – születésnapi koncert a MOM Sportban
Már. 16., 10:05