A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Először koncertezik Budapesten Ziggy Marley!

2019. február 28., 11:10

Ziggy Marley, Bob Marley legidősebb fia az elmúlt bő három évtizedes pályafutása során már számtalanszor bebizonyította, méltó arra, hogy továbbvigye legendás édesapja örökségét. Ziggy tavaly járt először hazánkban, 2019. július 30-án pedig végre a fővárosban is fellép, a Budapest Parkban.

Ziggy Marley egészen kiskorában került kapcsolatba először a zenével. Mindössze tíz éves volt, amikor a stúdióban figyelhette édesapját lemezfelvétel közben, illetve többször turnézott is Bob Marley-val. 1978-ban (ekkor még mindig csak tíz éves volt) a kingstoni One Love Peace koncerten színpadra is állt vele. Egy évvel később aztán testvéreivel – Sharonnal, Cedellával és Stephennel – megalapította első zenekarát, a Melody Makerst. Az együttes létrejötte egyébként Bob Marley egyik nagy kívánsága volt. Ahogy azt tavalyi magyarországi fellépése előtt szerkesztőnknek, Pritz Péternek adott és a Nagyon Balaton magazinban megjelent interjújában elmondta: „A szüleink sokat segítettek nekünk a stúdióban. Az első dalt, amit felvettünk, a Children Playing in the Streetset apám írta, és ő is zenél a számban. Akkor mi még nem játszottunk hangszeren.

A zenekar csodálatos életpályát járt be, majd a kétezres évek elején a frontemberként tevékenykedő Ziggy úgy döntött, szólókarrierbe kezd. Első önálló lemeze 2003-ban jelent meg Dragonfly címmel.

A nyolcszoros Grammy-díjas reggae ikon tavaly jelentkezett hetedik nagylemezével Rebellion Rises címmel, melyet Ziggy maga írt, rögzített és producerelt. Az erősen politikai töltetű, lázadó szellemű anyagot a szaksajtó az egekbe dicsérte. Ezt az anyagot hozza el először a magyar fővárosba, július 30-án a Budapest Parkba.

ESEMÉNYOLDAL

Nyitó kép: Zach Weinberg

Húsz évvel később: Amon Tobin – Supermodified
máj. 30., 18:26
Nézz szembe a dinoszauruszoddal – Szeder klipsorozata megmutatja, hogyan
máj. 27., 18:43
Felforgatta Székesfehérvárt a Blahalouisiana
máj. 25., 13:27