A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Empire Of The Sun: Way To Go + To Her Door – a Fleetwood Mac frontemberével

2016. október 21., 15:00

Az extravagáns ausztrál Empire Of The Sun a turnéival a Szigeten is bemutatott két sikeralbum (Walking On A Dream – 2008, Ice On The Dune – 2013) meg a Dumb és Dumber kettyóhoz adott 2014-es filmdalok után 2016. október 28-án áll elő harmadik sorlemezével, melyről a címadó Two Vines és az első klipet kapó High And Low mellett már két további beharangozó számot is hallhatunk: a ma közzétett Way To Go egy újabb bombasztikus popdal, míg a finomabb To Her Doorban a Fleetwood Mac amerikai frontembere, a 67 éves Lindsey Buckingham gitározik (a mellékelt csoportképen is ott láthatjuk Luke Steele és Nick Littlemore duójának – meg a társszerző-producer Peter Mayesnek – a társaságában).

A Way To Go című szám elég közel áll Littlemore anyazenekarának, a Mayesszel közös Pnau duónak az elektropop hangzásához. . .

. . . de a figyelmesebb Empire Of The Sun-rajongóknak ismerős lehet ez a dal, ugyanis néhány tavaly őszi koncerten Luke Steele – a turnékat rendszeresen ellógó Nick Littlemore nélkül – már előadta élőben:

az album To Her Door című záródala Lindsey Buckingham gitárjátékával:

Buckingham és az Empire Of The Sun-tagok ezen a májusi fotón épp a közösen írt számot próbálják:

empire-buckingham-recording

.
az album High & Low című slágere élőben Jools Holland múlt heti tévéműsorában, ahová Nick Littlemore nem kísérte el Luke Steele-t:

.
a két Empire Of The Sun-tag közben külön is dolgozik: Nick Littlemore a Vines-frontember Craig Nichollsszal közös tavalyi White Shadows-album után The 2 Leaves Project név alatt kezdett kollaborációs lemezanyagokat készíteni, és Celia Pavey (művésznevén: Vera Blue) ausztrál dalszerző-énekesnővel felvett Every Ocean Tells A Story című albumát már november 11-én kiadja. . .

littlemore-celia2

littlemore-celia

. . . míg Luke Steele az egykori Silverchair együttes egykori gitáros-énekes vezérének, Daniel Johnsnak a társaságában jelentkezik majd egy régóta készülő közös popprojekttel, melynek gyökerei még 2008-ig nyúlnak vissza:

lukesteele-danieljohns

.
az új Empire Of The Sun-album borítója és számlistája a deluxe kiadás bónuszaival együtt:

Empire Of The Sun: Two Vines (2016)

01.- Before
02.- High And Low
03.- Two Vines
04.- Friends
05.- There’s No Need
06.- Way To Go
07.- Ride
08.- Digital Life
09.- First Crush
10.- ZZZ
11.- To Her Door

12.- Keystone
13.- Lend Me Some Light
14.- Welcome To My Life
15.- Walking On A Dream

empireof16album2

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00