A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fat White Family: Feet – monumentális videoklip a Querelle című Fassbinder-film ihletésében

2019. január 16., 17:24

Az őrült pszichedelikus posztpunk experimentalizmusáról híres londoni Fat White Family tagjai már 2013-as első albumuk idején elnyerték az elitista The Quietus zeneblog és a BBC 6 Music rádió Tomorrow’s Cult Star Today díját, majd az NME-től a kedvenc új felfedezettnek járó Radar-díjat és a Nagy-Britannia legveszélyesebb zenekara címet, a 2016-os lemezükről pedig a Whitest Boy On The Beach című dal a T2 Trainspotting filmzenéjébe is bekerült. Most 2019-re új albumot jelentettek be egy Depeche Mode-fricskázó kisfilmmel és egy Fassbinder-ihletésű klippel.

Az első két nagylemez (Champagne Holocaust – 2013, Songs For Our Mothers – 2016) óta a Fat White Family vezérei már két fontos albummal is jelentkeztek: a frontember Lias Saudi és a gitáros-vokalista Saul Adamczewski 2017-ben Sean Lennon produceri segédletével rögzítették a fiktív együttesből igazivá lett The Moonlandingz szintis glam-rock beütésű Interplanetary Class Classics lemezét, majd 2018-ban Adamczewski szintén Lennonnal vette fel Insecure Men nevű saját projektjének címnélküli debütáló anyagát. Most 2019 elején ismét anyazenekarukkal térnek vissza: a heroinban gazdag Londonból az északi Sheffieldbe átköltözött Fat White Family április 19-én megjelenő Serfs Up! című harmadik albumát egy vonóshangszerelésű hipnotikus ötperces dal, a Feet vezeti fel, melyhez hasonlóan monumentális klip is készült.

A 2015-ös Whitest Boy On The Beach sikerdaluk videójának militarista tematikáját még sötétebben tovább vivő klipben Saul Adamczewskit leszúrják és lefejezik, míg Lias Saudi énekes anyaszült meztelenül vánszorog a csatamezőn, a homoerotikus utalások betetőzéseként pedig a legikonikusabb gay művészfilmet, a francia Jean Genet (1910–1986) negyvenes évekbeli regényéből a német Rainer Werner Fassbinder (1945-1982) életének utolsó évében rendezett Querelle-t is megidézik. A Feet kisfilmjét a londoni CC Wade testvérpár-rendeződuó, Michael és Paraic Morrissey forgatta, akik a Goat Girl csajzenekar videói mellett legutóbb a Biscuit Town című tavalyi King Krule-klipet is jegyzik.

egy összeállítás az 1982-es Querelle film jeleneteiből, a Jeanne Moreau által énekelt Each Man Kills The Things He Loves betétdalra:

.
a Feet kislemezborító. . .

. . .és az albumbeharangozó videó a Depeche Mode-féle Enjoy The Silence klipre való kacsintással:

.
az új nagylemez borítója és számlistája:

Fat White Family: Serfs Up! (2019)

01 Feet
02 I Believe In Something Better
03 Vagina Dentata
04 Kim’s Sunsets
05 Fringe Runner
06 Oh Sebastian
07 Tastes Good With The Money
08 Rock Fishes
09 When I Leave
10 Bobby’s Boyfriend

.
mutatóba néhány Fat White Family-klip időben visszafelé:

Tinfoil Deathstar (2016)

Whitest Boy On The Beach (2015)

I Am Mark E Smith (2014)

Touch The Leather (2014)

.
egy teljes koncert a 2016-as Rock en Seine fesztiválról:

Tinfoil Deathstar
I Am Mark E. Smith
Heaven On Earth
Auto Neutron
Wild American Prairie
Is It Raining In Your Mouth?
Special Ape!
Whitest Boy on the Beach
Hits Hits Hits
Goodbye Goebbels
Cream Of The Young
Touch The Leather

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08